Тълпата, която днес ръкопляска на коронацията ти, е същата, която

...
Тълпата, която днес ръкопляска на коронацията ти, е същата, която
Коментари Харесай

Пламене, прости им и горе главата!

Тълпата, която през днешния ден ръкопляска на коронацията ти, е същата, която на следващия ден ще ръкопляска на обезглавяването ти. Хората обичат да има шоу. Думите са на починалия към този момент публицист Тери Пратчет, а те важат с цялостна мощ без значение от вековете и епохите.

В това се увери и един от огромните гении на българския футбол Пламен Андреев. Дни след дербито ЦСКА - " Левски " (1:1) вратарят продължава да търпи рецензии за изравнителния гол на " алените ". При това от личните си почитатели. Привържениците по традиция се разделиха на два лагера - едните бранят гневно своя любим, а другите със същата устремност се нахвърлят върху състезател, който е артикул на школата на столичния гранд.

Фактите са такива, че Андреев можеше да се намеси и по-добре във въпросната обстановка. Друга значима детайлност е, че при гола на " алените " имаше групова неточност и своята отговорност носят още централните бранители Кристиан Димитров и Хосе Кордоба. Всеки един от тях можеше да се намеси по-решаващо в 49-ата минута, когато Джонатан Линдсет изравни. Има и още едно парче от пъзела - стопкадър момент преди гола демонстрира, че трима играчи в " синя " са пред Линдсет, само че топката въпреки всичко минава около тях. Дотук с дисекцията на въпросната обстановка.

Пламен Андреев сгреши и би трябвало да е ясно, че евентуално това няма да е последната му сходна демонстрация. Вратарят е единствено на 18 години и това е изцяло разбираемо. Някой помни ли кошмарния мач на Матайс де Лихт на същия този народен стадион " Васил Левски " през 2017-а година? Бранителят бе в основата на провалянето на Нидерландия от България. Това е единствено един образец, несъмнено.

На стадион " Георги Аспарухов " има надалеч по-пресен спомен от гаф на младок. Асен Митков носи своята виновност за попадението на Айнтрахт в първия мач, само че и това е изцяло естествено, когато приказваме за състезател без нужния към момента опит от мачове на сходно ниво. За да стане един футболист огромен, първо би трябвало да се научи да се оправя с сходни обстановки. Но би трябвало също самообладание от треньори и почитатели, както и поддръжка в моменти като този.

Обратно към Пламен Андреев, тъй като той е настоящата тематика в този момент на " Георги Аспарухов ", това е името на играча на Левски, което най-често се скандира от публиката дружно с това на Уелтън. И до момента в който бразилецът в действителност прави шоу и носи попадения за " сините ", вратарят съумя да си завоюва уважението поради младостта, левскарския дух и пътя, който небрежно извървя от младеж до притежател на Купата на България.

Не би трябвало да се не помни, че неговият подгласник Николай Михайлов разполага с голям опит, трупан през годините и у нас, и в чужбина, и под рамката на националния тим, само че също имаше своите падения през миналия сезон, поради които загуби борбата за титулярно място.

Андреев към този момент получи един удар от свои, откакто новият старши треньор Николай Костов му взе лентата през лятото. И в случай че решението на експерта има своите причини вратарят да не е титулярен капитан, то буди леко неразбиране, за какво същата тази лента обикаля съблекалнята от началото на акцията и бе благосъстоятелност на петима разнообразни футболисти, само че по този начин и не попадна на ръката на досегашния й собственик. Нито един път това не се случи, макар че очевидно нямаше неизменност в избора на Костов.

И за край е хубаво да се напомни на същата тази навалица, която в този момент пробва да бъде част от обезглавяването на досегашния си любим, че напълно до неотдавна Андреев бе отпред на редица влиятелни ранглисти освен в България, само че и в международен мащаб.

Стражът записа връх при дебютното си присъединяване в евротурнирите, откакто опази вратата си " суха " рекордно дълго време за столичния гранд. Подобри достижението на Георги Петков от 287 минути. Пламен Андреев, който сложи връх в българския футбол с 23 дуела без позволен гол. И отново той бе вратарят под 20 година с най-вече насъбран опит в мъжкия футбол в света за миналата година съгласно Международния център за спортни проучвания (CIES).

Авторитетното френско издание " Екип " също описа за младия вратар на България, нареждайки го в Топ 30 на най-хубавите футболисти до 20 години през предходната акция в света.

Колко родни играчи, подвизаващи се в родния хайлайф, попадат в полезрението на международни медии? И би трябвало ли поради една неточност да се стига до нервност? Колко тимове у нас разчитат на титулярен вратар, артикул на личната си школа? Примерите са единични - Черно море и Славия. Всичко това са единствено обстоятелства, по тази причина по-добре тази екзекуция да бъде прекъсната. Явно бързо се не помниха подвизите на Мартин Полачек и останалите, които минаха и отпътуваха, оставяйки зад себе си само провали и болежка за същите тези последователи на Левски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР