Талин. Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте даде висока оценка за

...
Талин. Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте даде висока оценка за
Коментари Харесай

Холандския премиер Марк Рюте към Бойко Борисов: Оценявам високо усилията, които България полага в борбата с контрабандата и корупцията

Талин. Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте даде висока оценка за положените старания и триумфите от страна на българското държавно управление в битката с контрабандата и корупцията и увери премиера Бойко Борисов, че България е на прав път. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
По време на двустранната им среща, извършена в Талин преди началото на Срещата на върха в региона на цифровите технологии, Борисов срещна своя сътрудник с квалифицирания от кабинета антикорупционен закон, както и с резултатите от взаимните дейности на правоохранителните органи, приходните организации и прокуратурата за секване на контрабандните канали и групи, ощетяващи освен българската стопанска система, само че и стопанските системи на страните от Европейския съюз. Той даде образец с оповестеното преди дни проучване на противозаконната търговия с цигари, което сочи рекордно ниско равнище за България от 7 %. По този индикатор страната ни се подрежда на осмо място в Европейски Съюз, като изпреварва страни като Франция, Англия, Германия, Холандия.
Борисов срещна Рюте с подхванатите ограничения за запазване на външната граница на Европейския съюз, както и настоящо положение на миграционния напън. Той напомни високите оценки, получени за защитата на границата от институциите на Европейски Съюз и държавните ръководители, посетили страната ни.
Министър-председателят Бойко Борисов беше безапелационен, че България покрива критериите за приемане в „ чакалнята “ на Еврозоната и Шенгенското пространство и ще продължи всекидневно с дейностите си да убеждава своите европейски сътрудници в това.
Премиерът Борисов предложения своя нидерландски сътрудник Рюте да взе участие в Срещата на върха, която Българското председателство на Съвета провежда през месец май в София „ Европейски съюз и Западни Балкани – разговор, вероятности, съдействие, партньорство “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР