Талибаните засилват влиянието си в организациите за помощ, които действат

...
Талибаните засилват влиянието си в организациите за помощ, които действат
Коментари Харесай

Талибаните с все по-голямо влияние в ООН

Талибаните ускоряват въздействието си в организациите за помощ, които работят в Афганистан, в това число стратегии на Организация на обединените нации, съобщи ДПА, като се базира на отчет на американското държавно управление.

„ Според няколко публични представители на Организация на обединените нации в разнообразни организации талибаните сполучливо проникват и повлияват на по-голямата част от стратегиите за помощ на Организация на обединените нации “, сочи отчет, оповестен през днешния ден от специфичния общоприет контрольор на Вашингтон за възобновяване на Афганистан.

Увеличаващото се въздействие върху стратегиите за подкрепяне е „ един от аспектите на интензивна тактика за консолидиране на властта “, написа в отчета и се прибавя, че всяка форма на филантропична помощ може да стане жертва на операция от радикалните ислямистки водачи.

Талибаните изхождат от изказванието, че „ опасността със мощ и суровата мощност могат да наложат всеки мечтан резултат “. Талибаните, които си върнаха властта през август 2021 година, упрекват организации в погрешно ръководене на средствата за помощ и изискват материалите да бъдат популяризирани в сходство с наредбите на държавното управление им.

Въпреки дадените по-рано обещания за умерено ръководство талибаните станат все по-авторитарни и догматични и значително изключиха дамите и девойките от публичния живот, съобщи Българска телеграфна агенция.

Страната е в разгара на филантропичната злополука, а организации на Организация на обединените нации и техни сътрудници оказват помощ основно на афганистанци, които страдат от изключителна беднотия и не могат да покрият главните си всекидневни потребности.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР