Талибаните в Афганистан размениха двама западни заложници за трима висшестоящи

...
Талибаните в Афганистан размениха двама западни заложници за трима висшестоящи
Коментари Харесай

Талибаните размениха заложници за свои военачалници

Талибаните в Афганистан размениха двама западни заложници за трима висшестоящи военни.

Американецът Кевин Кинг и австралиецът Тимъти Уийкс бяха освободени три години, откакто бяха отвлечени покрай Американски университет в Кабул, написа Би Би Си
Вашингтон приключи тайните диалози с талибаните Причина е следващият терористичен атентат в афганистанската столица Кабул
И двамата работели там като преподаватели.

Като част от размяната, тримата военни дойдоха в Катар от Афганистан. Властите в Кабул обясниха, че договорката е за да се възобновят диалози с талибаните.

Миналата седмица президентът на Афганистан Ашраф Гани съобщи, че решението е „ тежко, само че значимо и е филантропичен жест”.
Поредица от атентати в Афганистан дни преди изборите Талибаните поеха отговорност
Двамата професори бяха отвлечени след въоръжена засада през август 2016 година През януари 2017 година беше пуснато видео на тях, призовавайки новоизбраният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да обезпечи договорка за тяхното освобождение.

Според информация на полицията е имало 48-часово съглашение за прекъсване на огъня, до момента в който размяната се прави. Двамата мъже са отлетели с американски хеликоптер.

Тяхното положение към момента не е ясно.

Анас Хакани, водеща фигура в паравоенна формация и неговият брат, водач на бойците и заместител водач на талибаните, са измежду тримата освободени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР