Талибаните разкритикуваха принц Хари от британското кралско семейство, след като

...
Талибаните разкритикуваха принц Хари от британското кралско семейство, след като
Коментари Харесай

Талибаните се възмутиха от признание на принц Хари за убити лоши афганистанци

Талибаните разкритикуваха принц Хари от английското кралско семейство, откакто той описа в записките си, че е умъртвил 25 души в Афганистан по време на службата си като водач на боен хеликоптер , наричайки ги " шахматни фигури, отстранени от дъската " , оповестява " Ройтерс ".

Книгата на Хари " Spare " беше пусната в продажба в Испания дни преди международното ѝ показване на 10 януари. Тя разкрива дълбочината на разрива сред принца и английския престолонаследник - брат му Уилям, както и други истории от живота му.

В една от главите 38-годишният мъж споделя за двете си пребивавания в Афганистан, първо като въздушен диспечер през 2007/08 година и още веднъж през 2012 година, когато е бил втори водач стрелец във военните хеликоптери Apache.

Относно броя на хората, убити от него, той декларира: " Това не беше статистика, която ме извърши с горделивост, само че и не ме накара да се засрамя . Когато бях замесен в огъня и объркването на борбата, не мислех за тези 25 като за хора. Те бяха шахматни фигури, отстранени от дъската, неприятните хора бяха отстранени, преди да съумеят да убият положителните хора " .

Абдул Кахар Балки, представител на воденото от талибаните афганистанско министерство на външните работи, разкритикува този коментар.

" Западната окупация на Афганистан е в действителност непоносим миг в човешката история и изказванията на принц Хари са микрокосмос на контузията, претърпяна от афганистанците поради окупационните сили, които убиваха почтени без никаква отговорност ", акцентира той.

От своя страна Анас Хакани, старши консултант в Министерството на вътрешните работи на Афганистан, също насочи упреци към херцога на Съсекс.

" Не чакам Международния углавен съд да Ви призове или правозащитниците да Ви осъдят, тъй като те са глухи и слепи за Вас. Но се надяваме, че тези жестокости ще бъдат запомнени в историята на човечеството " , написа той в Туитър.

До момента английското министерство на защитата и представители на принц Хари не са излезли с коментар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР