Талибаните обявиха вчера сформирането на временно правителство на Афганистан, съставено

...
Талибаните обявиха вчера сформирането на временно правителство на Афганистан, съставено
Коментари Харесай

Талибаните сформираха правителство, което едва ли ще спечели международна подкрепа

Талибаните оповестиха през вчерашния ден сформирането на краткотрайно държавно управление на Афганистан, формирано напълно от мъже и ветерани от твърдолинейното им ръководство през 90-те години на предишния век и 20-годишната борба против водената от Съединени американски щати коалиция. Това е ход, който надали ще им завоюва интернационалната поддръжка, от която новите водачи по този начин обезверено се нуждаят, с цел да избегнат стопански срив.

Сираджудин Хакани беше назначен за министър в основното вътрешно министерство. Той е в листата на най-търсените на ФБР с премия от 5 милиона $ за главата му и се допуска, че към момента държи най-малко един американски пленник. Той беше водач на всяващата боязън мрежа " Хакани ", която е упреквана за голям брой смъртоносни офанзиви и отвличания.

Обявяването на новото държавно управление пристигна часове откакто талибаните стреляха във въздуха, с цел да разпилян протестиращи в столицата Кабул и арестуваха няколко публицисти. Това беше вторият път за по-малко от седмица, когато те използваха груба мощ, с цел да разпилян проява.

Липсата на етническа представителност в кабинета, чиито членове са главно представители на преобладаващата в Афганистан пущунска етническа група, също наподобява ще спъне поддръжката му от чужбина.

До 80 % от афганистанския бюджет идват от интернационалната общественост и продължаващата от известно време икономическа рецесия се утежни през последните месеци. Почти всекидневни полети от Катар внасят филантропична помощ, само че потребността е голяма и талибаните надали могат да си разрешат изолираност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР