Талибаните написаха отворено писмо до президента на САЩ Доналд Тръмп,

...
Талибаните написаха отворено писмо до президента на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Талибаните към Тръмп: Напуснете Афганистан

Талибаните написаха отворено писмо до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в което го предизвестяват да не усилва броя на американските военни в Афганистан, където Съединени американски щати водят най-дългата война в историята си, съобщи Reuters.

"Опитът демонстрира, че изпращането на повече войски в Афганистан не води до нищо друго, с изключение на до разрушение на американската военна и икономическа мощност ", пишат талибаните.

Американският министър на защитата Джим Матис сподели през вчерашния ден, че държавното управление на Тръмп напълно скоро ще разгласи военната си тактика за Афганистан. В скорошен отчет до Конгреса, до момента в който правенето на проекта беше още в началната си фаза, министерството на защитата сподели, че ще усили броя на военните с няколко хиляди, основно за укрепване на задачата на НАТО "Решителна поддръжка ".

През 2010-2011 година в Афганистан имаше към 100 000 американски бойци, а в този момент броят им е към 8400.



През последните седмици се приказва, че Тръмп е размислил по отношение на първичния проект. Според американски медии президентът обмисля и по-радикални разновидности като цялостно евакуиране на американските войски или замяната им с частни подизпълнители.

Талибаните обаче желаят да накарат Тръмп да се откаже и от тази концепция и пишат, че в случай че Съединени американски щати не могат да завоюват войната с професионалните си бойци, то няма да съумеят и с наемници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР