Талибани са нахлули във втория по големина афганистански град Кандахар.

...
Талибани са нахлули във втория по големина афганистански град Кандахар.
Коментари Харесай

Талибаните нахлуха в Кандахар

Талибани са нахлули във втория по величина афганистански град Кандахар. Това оповестява съветската организация " Новости ", базирайки се на източник.

По информация на източника боеве са се водили в региона на централния затвор, а в този момент продължавали в региона на пазара. Няколко цивилни са убити и ранени, само че точният брой не е прочут.

В същото време, според изказване на Националното ръководство за сигурност, през нощта спецподразделение на държавната войска е провело интервенция против талибаните в няколко региона на града, вследствие на което са били убити деветима ислямисти и още двама са ранени.

В същото време губернаторът на Кандахар увери, че обстановката в града била овладяна и талибаните се оттегляли.

По-рано представители на радикалните ислямисти обявиха, че са поели контрола над 174 от 400 афганистански окръга.

В Афганистан има борба сред държавните сили и талибаните, които завзеха обилни територии в селските региони и започнаха атака против огромни градове. Ескалацията се прави на фона на изтеглянето на американските войски, което съветският външен министър Сергей Лавров назова самопризнание за неуспеха на задачата на Вашингтон в републиката.

Сега делегацията на политическия офис на придвижването е в Москва. Те се срещнаха със специфичния делегат на съветския президент за Афганистан Замир Кабулов и дадоха обещание, че няма да безпокоят прилежащите страни и няма да разрешат наличието на ИД в страната *. Те също по този начин обрисуваха задачите си и оповестиха, че са подготвени да стартират връзките със Съединени американски щати от нулата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР