Талантлива дванадесетокласничка от СУ „Отец Паисий“ във Враца бе зарадвана

...
Талантлива дванадесетокласничка от СУ „Отец Паисий“ във Враца бе зарадвана
Коментари Харесай

​Коледно чудо! Банка ДСК подари пиано на талантлива ученичка от Враца /снимки/

Талантлива дванадесетокласничка от СУ „ Отец Паисий “ във Враца бе зарадвана с портативно пиано, дарено и от Банка ДСК, видя кореспондент на BulNews.bg.
Подаръкът бе връчен през днешния ден на публична гала във фоайето на профилираното учебно заведение персонално от основния районен управител на банката на районен център Плевен Детелина Николова.
Идеята за подаръка е на Николова, която предложила на сътрудниците си от Видин, Враца и Монтана по време на Коледното им празненство да зарадват за празниците някое надарено дете от района. Щом чули какво е намислила мениджърката чиновниците на банката незабавно почнали да ръкопляскат и с наслада приели предлагането й. Така за по-малко от 30 минути чиновниците събрали нужната сума за закупуването на специфичното пиано за дванадесетокласничката Михаела Любенова.
Изборът на надарената млада врачанка не бил инцидентен, Николова се допитала до шефа на школото за надарено дете, което има потребност от поддръжка и той без доста да мисли показал Михаела. Причината да се спре на нея е, че тя е доста упорита в уроците по пиано, само че в дома си няма такова, на което да тренира. Така от много време Михаела всеки ден оставала след часовете и се упражнявала на учебното пиано. Талантливата врачанка се приготвя да кандидатства в Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “.
По време на връчването на подаръка Детелина Николова пожела на ученичката да продължава да се упражнява, тъй като е доста надарена.
„ По Коледа се случват чудеса. Трябва да повярваме, че има и положителни хора. Щастлива съм, че можем да помогнем на едно надарено дете, да забележим усмивката на лицето му. Това е началото на една добра традиция “, сподели Николова. Своите пожелания към Михаела насочи и шефът на школото Красимир Данов, който добави подаръка на банкерите със специфичен бял стол.
На финала, за признателност Михаела извърши обичаното си музикално произведение за пиано и даде обещание специфични предложения на екипа на банката и колектива на учебното заведение за концертите й, когато стане известна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР