Тал Абияд. При взрив на кола бомба в района на

...
Тал Абияд. При взрив на кола бомба в района на
Коментари Харесай

РИА Новости: Десет души са загинали при взрив на кола бомба близо до сирийско-турската граница

Тал Абияд. При гърмеж на кола бомба в региона на граничния северносирийски град Тал Абияд починаха 10 души, като 25 са ранените, предава РИА Новости , като се базира на източник, непосредствен до опозиционната " Свободна сирийска войска ".
" Десет души бяха убити, а над 25 бяха ранени при детонация на кола бомба в град Тел Абияд в Северна Сирия ", сподели източникът.
Според него броят на жертвите на детонацията може да се усили.

На 9 октомври Анкара стартира военна интервенция в Северна Сирия, ориентирана против кюрдските сили в района, които Турция счита за терористични организации, макар че те участваха в битката против „ Ислямска страна “.

По-късно беше реализирано помирение в района сред Турция и Русия. Те одобриха меморандум за взаимни дейности за разрешаване на обстановката в североизточната част на Сирия. Според документа съветската военна полиция и сирийските гранични чиновници от обяд на 23 октомври влязоха в регионите, граничещи с 30-километровата „ зона за сигурност “, която Турция желае да сътвори в Северна Сирия. Анкара счита да засели там 2 млн. сирийски бежанци, намиращи се сега в Турция. Кюрдите имаха няколко дни да се изтеглят от зоната. От 1 ноември също по този начин започнаха и взаимните патрули на съветската военна полиция и турските сили, които също бяха част от съглашението.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Превод и редакция Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР