Тал Абаяд. Протурски бойци, участващи в турската офанзива в Североизточна

...
Тал Абаяд. Протурски бойци, участващи в турската офанзива в Североизточна
Коментари Харесай

AFP: Протурски бойци екзекутираха девет цивилни в Сирия

Тал Абаяд. Протурски бойци, участващи в турската атака в Североизточна Сирия, „ екзекутираха “ най-малко девет цивилни в събота, заяви Сирийската обсерватория за човешки права, основана в Лондон, която се базира на лични източници, предава AFP .

" Девет цивилни бяха екзекутирани в разнообразни моменти южно от град Тал Абяд ", се споделя в известие на Сирийската обсерватория за човешки права. Представители на кюрдите споделиха, че измежду убитите е формален представител на кюрдската партия и водачът й. Еврин Халаф е „ изведена от колата си по време на офанзива, подкрепяна от Турция и екзекутирана от подкрепяни от турци наемни групи “, се споделя в изказване на политическото управление на ръководените от кюрди Сирийски демократични сили (СДС). " Това е ясно доказателство, че турската страна продължава своята незаконна политика по отношение на невъоръжени цивилни ", се споделя в изказването. Протурските бойци са някогашни сирийски бунтовници, които са се борили преди против силите на президента Башар Асад. Превод и редакция: Юлиян Марков Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
/FocusNews

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: