Тактиката на БСП да внесе Вота на недоверие след срещи

...
Тактиката на БСП да внесе Вота на недоверие след срещи
Коментари Харесай

Живко Георгиев: Добра тактика на БСП е да проведе срещи преди да внесе вота на недоверие

Тактиката на Българска социалистическа партия да внесе Вота на съмнение след срещи с представители на пациентски организации, на националното съдружие на общинските лечебни заведения, Лекарския съюз и т.н наподобява рационално. Във всички случаи Българска социалистическа партия би спечелила, в случай че показа причините си за вота, усилвайки гласовете, мненията, причините на гражданския бранш, на съсловните организации…
Това сподели за предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “ социологът Живко Георгиев във връзка вота на съмнение, който Българска социалистическа партия ще внесе идната седмица на тематика опазване на здравето

„ Това ще извади вота от обичайна скица на чисто партийно опозиционно упражнение, каквато най-често биваше тактиката до момента. Като цяло е рационално “.

Нинова не може да се оправи с вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия по този метод счита той:

„ А и за какво би трябвало да се оправя? Когато наближават избери, а те  са най-малко два сигурни през идната година, опозицията може да бъде и сътрудник, а не безусловно конкурент “.

Безспорно има съображение положението на опазването на здравето да се сложи като тематика в Народното събрание и вотът на съмнение е един от методите това да се случи

„ Естествено, изгодата за Българска социалистическа партия е, при изискване обаче, че е добре готова и проведена в дебата, че би могла да показва своята лична диагноза за болесттите на опазването на здравето. Ако тази диагноза съответствува с мнението на огромна част от необятната аудитория, несъмнено ще завоюва и имиджови бонуси. Истината е, че от положението в опазването на здравето губещи сме всички “.  

Подкрепата за вота има познавателно значение, защото в Народното събрание не постоянно са ясни границите сред ръководещи и съпротива, посочи специалистът. Управляващите обаче постоянно имат ресурса да неглижират тематиката и да не се получи спор, предизвести той.

Потенциални съдружници на Българска социалистическа партия след нови избори „ могат да се окажат всички “, а в случай че идващите парламентарни избори не са „ супер предварителни “ има възможност да се появят и нови политически субекти, предвижда социологът. Във „ Визия за България “ има цели браншове, където нещата са сносно аргументирани, само че и доста браншове, където занапред следва работа, оцени той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР