Тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море

...
Тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море
Коментари Харесай

ВМС проведиха учение за преодоляване на морска блокада

Тактическото обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „ Черно море - 2021” приключи през днешния ден. Сценарият на учението обезпечи на участниците тактическа конюнктура, изпълнена с опасности и закани, касаещи нарушение на морските връзки и свободата на корабоплаването в западната част на Черно море и националните морски пространства на България, оповестиха от пресцентъра на МО.

Патрулните, противоминните, осигуряващите сили и логистичните формирования в състава на Флотилията сполучливо извършиха плануваните тактически дейности, поддръжки и обезпечаване в границите на присъединяване в независима интервенция по морска сигурност.

„ Черно море – 2021 “ способства за затвърждаване на добитите познания и умения по използване на националните стандарти за осъществяване на необятен набор от задания на море по задачата „ Принос към националната сигурност в спокойно време “. Като съществени могат да се отличат интервенцията по надзор на корабоплаването, противодействието на асиметрични закани по въздух и море, демонстриране на увереност посредством развръщане, прегрупиране, осъществяване на бойни стрелби, противоподводни и подривни бойни извършения в зоната на морската интервенция.

Учението сложи и акцент на бойните дейности против въздушен съперник. По време на плануваните сериали се отработиха дейностите по ранно разкриване, идентифициране и реагиране на разнообразни по естество закани от въздуха с потребление на действително и условно обозначени цели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР