Тактическата ситуация във Вербове е все още несигурна, тъй като

...
Тактическата ситуация във Вербове е все още несигурна, тъй като
Коментари Харесай

ISW: Киев напредва, а руските войски се разкъсват от проблеми на фронта

Тактическата обстановка във Вербове е към момента несигурна, защото на 26 септември украинските сили продължиха настъпателните интервенции в западната Запорожка област. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили продължиха настъпателните интервенции в посока Мелитопол (западна Запорожка област) и настъпателните дейности в посока Бахмут.

Руски милиблогър твърди, че украинските сили са достигнали северните околности на Новопрокопивка. Според източник, за който се твърди, че е обвързван с съветските въздушнодесантни сили украинските войски управляват половината от Вербове. От Института за проучване на войната обаче не могат да потвърдят тази информация. Освен това други източници на съветските въздушнодесантни сили не са коментирали тези изказвания. 

Вероятно раздрани детайли от 42-ра мотострелкова дивизия на съветската 58-ма общовойска войска от ден на ден контраатакуват в региона на Новопрокопивка, което допуска, че украинските контраофанзивни интервенции може да са унищожили относително по-елитни съветски въздушнодесантни (VDV) детайли, които са виновни за контраатаката в региона. 

Руски милблогър твърди, че детайли на 42-ра мотострелкова дивизия са изтласкали украинските сили от позиции покрай Новопрокопивка на 25 септември. Съобщава се, че елементи от 42-ра мотострелкова дивизия са дислоцирани още в Токмак, което продължава да допуска, че съветското командване не е осигурило многоешалонирана защита в Южна Украйна в дълбочина.

 

Междуетническото напрежение наподобява сее разделяне сред детайлите на съветския 42-ри гвардейски мотострелкови полк, които се отбраняват против украинската контраатака в западната Запорожка област.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР