Таксиметровите превозвачи излизат на общонационален протест. Те настояват за актуализация

...
Таксиметровите превозвачи излизат на общонационален протест. Те настояват за актуализация
Коментари Харесай

Общонационален протест на таксиметровите шофьори

Таксиметровите превозвачи излизат на общонационален митинг. Те упорстват за актуализация на цените за услугата и за съответни условия на труд, съобщи БНР. В 12:00 часа водачите на таксита ще се съберат пред общините в страната, а в София митингът ще стартира с три лъча от разнообразни точки на града, които ще се съберат пред Столичната община.

Превозвачите упорстват за актуализация на цените на услугата " Таксиметров транспорт ", за отпадане на патентния налог за идната година, приравняване на активността им към градския превоз и унищожаване на мобилните приложения за споделено пътешестване и още - годишният механически обзор на колите да важи за една година и да бъдат оборудвани с паник бутон.

Исканията на таксиметровите водачи са импортирани в министерствата на превоза и на стопанската система, както и в Столичната община при митинга на превозвачите в края на предишния месец, само че отговор до този миг няма, сподели Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи.

" Условията, които бяхме сложили тогава на властимащите, към сегашния миг нямаме нито новина, нито кост. Таксиметровите услуги са в плачевно положение. Загубата на оборот при нас е сред 70 и 80% денем и 90% съвсем през нощта. Ние сме изправени на ръба. Има огромна част от нас освен да изгубят работата си, а да изгубят и собствеността, която в 60% от случаите е благосъстоятелност на лизинговите компании. "

В Плевен водачите на таксита също ще излязат на митинг пред постройката на общината в 11:00 часа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР