Таксиметрови шофьори настояват за по-строги наказания за нападения, извършвани над

...
Таксиметрови шофьори настояват за по-строги наказания за нападения, извършвани над
Коментари Харесай

Ужасяващо! Клиенти простреляли таксиджия от упор с разкъсващ куршум край Ямбол

Таксиметрови водачи упорстват за по-строги санкции за набези, осъществявани над тях от клиенти. С гледище за смяна и повече публичност таксиметровите водачи провеждат и митинг пред Съдебната палата в София.

„ Проблемът със сигурността на сътрудниците по време на работа е от доста години. Конкретният мотив за днешното мероприятие е следващото дело, този път на Върховната правосъдна инстанция. Все още нямаме дефинитивно решение на делото, чакаме през днешния ден това да се случи. Надяваме се на същинска правдивост по отношение на причинителите и отмъщение за сътрудника. Това не е единственият случай на атакуван водач. Само за последната година тежките случаи са над 5 “, съобщи Красимир Цветков от Националния таксиметров профсъюз за Bulgaria ON AIR.

Апостол Вълчев, който преди няколко години беше прострелян от двама клиенти, обясни, че на първа инстанция са излезли присъди, които и той, и подсъдимите са обжалвали. Те са били за 6 и 16 години.

На втора инстанция са понижили едната присъда от 6 години на 4 и половина, а другата е останала 16 година По-късно от Апелативен съд – Бургас преквалифицирали делото и понижили в допълнение присъдите на двамата подсъдими.

„ Около 20 часа бях изпратен от таксиметрова компания в Ямбол в близко село, където бях атакуван от двама нарушители. Те бяха въоръжени с въздушна пушка, газов револвер и нож. Стреляли са със неразрешен патрон – с дупка в челото, този патрон, като влезе в тялото, се пръска на доста елементи.

До момента в мен има много проектилин. Отивам на поръчката, виждам човек в банкета, където няма никого, на мрачен сектор, стои с два сака, поставям ги в багажника, другият стои в канавката – въоръжен. И когато затварям багажника, стартира пукотевица без причина, след което със сетни сили съумявам да се измъкна, виждам единствено единия, който стреля, той искаше до последно да ме довърши “, описа Вълчев за случая.

Мотивите на съда за тази смяна са, че без значение, че пострадванията са в региона, където се намират витално значими органи и системи, подсъдимите не са целели причиняването на гибелта на потърпевшия. „ Пострадалият, след прострелването му, е бил в схващане и положение да стигне до лечебно заведение “, написа още в претекстовете на съда.

„ Искаме правораздаване, не адвокатска скотщина в съда. Преди всичко приказваме за нахлуване на работното място. Така, както страната съществено се отнесе при нападението на лекарите от спешна помощ по време на работа. Обсъждали сме благоприятни условия за паник бутони, връзка с полиция, само че на този стадий няма решение на казуса “, безапелационен е Цветков.

Василев акцентира, че е мощен човек и бързо се е преборил със напрежението и болката, по тази причина към този момент продължава да кара такси. Той разказва случая като филм на ужасите.

„ Искаме съответни присъди. Когато нещо такова се случи на сътрудник, обикновено е човек да се изплаши и да приключи да работи това “, заключи Цветков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР