Таксиметрова компания превозва пътници с автомобили без обозначителни табели и

...
Таксиметрова компания превозва пътници с автомобили без обозначителни табели и
Коментари Харесай

Българско приложение предлага превоз, който конкурира таксиметровия

Таксиметрова компания транспортира пасажери с коли без обозначителни табели и без уред, който регистрира сумата за транспорта. Стойността на пътуването се пресмята авансово, а пасажерите не заплащат за времето, прекарано в тапите.

Законно ли е обаче това?

Можете ли да поръчате такси, което да ви закара от квартал „ Люлин 6” до центъра на София единствено за 3.70 лева? Километрите са към 10 и апаратът на естествена таксиметрова компания би отчел най-малко 10 лева

Българско приложение предлага транспорт, който конкурира таксиметровия. Няма ограничаване за възрастта на колите, няма условие да са обозначени. А цените са ниски, тъй като компанията доплаща на водачите си.

Каква е повода за тази процедура, която не дава отговор на никаква комерсиална логичност, не знаят и водачите на такситата.

Шофьорите не са минали психотест, нямат удостоверение за съдимост, нито застраховка на пътническите места и фискално устройство. Липсва им и уверение за това, че са водачи на таксиметров автомобил.

Изискванията на компанията към тях са елементарни – всеки който има персонална кола, може да си работи.

Така обаче всеки от водачите нарушава 8 закона и наредби, свързани с таксиметровите транспорти.

Фирма отхвърли коментар пред камерата ни. От Столична дирекция на вътрешните работи, ДАИ и Икономическа полиция, обявиха за bTV, че с цел да изпратят патрул за инспекция на място, им е нужна най-малко седмица подготовка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР