Такса от 3 лв. за извинителна медицинска бележка ще искат

...
Такса от 3 лв. за извинителна медицинска бележка ще искат
Коментари Харесай

Такса от 3 лв. за извинителна бележка ще искат и лекарите в Кюстендил

Такса от 3 лева за извинителна здравна записка ще желаят и лекарите в Кюстендил. Изборът за това решение обаче ще прави всеки доктор по своя преценка, споделиха от лекарския съюз в града. Мярката е въведена за секване на порочната процедура за показване на подправени бележки от възпитаници, които бягат от час.

Кюстендил

Вземането на такса за здравна записка е изцяло законно, сподели ръководителя на Съюза на общопрактикуващите лекари в Кюстендил. Според него, документът се разказва по нов метод, с повече данни. Там ще попадат номерът на амбулаторния лист, неповторимият индентификационен номер на лекаря и други данни.

доктор Румен Алексов - ръководител на Съюза на общопрактикуващите лекари в Кюстендил: Това е една активност, която се прави от нас като лечебни заведения и като лекари, за която на нас не ни се заплаща, нито от страна на здравната каса,нито от страна на самите консуматори, тъй че в такава обстановка всяко едно лечебно заведение би могло да сложи такава такса за този тип услуга.
Родители в Кюстендил обаче, са срещу да заплащат за издаване на здравна записка.
Милена Сергелова: Аз съм за гратис опазване на здравето за децата. Не би трябвало да се заплаща нищо, защото родителите заплащат задоволително огромни осигуровки.
В поликлиниката в града джипитата към момента не са сложили публична публикация пред кабинетите си за такса „ записка ". Д-р Русимова е взела решение да не взима пари, тъй като доста от пациентите ѝ имат финансови усложнения. Според нея, доста възпитаници си взимат записка, с цел да си извинят отсъствията за бягство от час.
доктор Елена Русимова - общопрактикуващ доктор: Ние влизаме в ролята на реализатор на инструкциите на просветното министерство, тъй като ние пишем медицински бележки за крепко дете и издаваме нереални документи. На този стадий ние сме принудени да го вършим, което безусловно не е редно.
Други лекари пък, които не пожелаха да застанат пред нашата камера, считат че взимането на пари за здравна записка е добра мярка, тъй като това ще спре злоупотребите с издаването на подправени бележки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР