Тъкмо затихна скандалът с Хасково и БСП разпространиха поредната графика

...
Тъкмо затихна скандалът с Хасково и БСП разпространиха поредната графика
Коментари Харесай

Кумгейт на път да се банализира - БСП с разкрития за Габрово и Силистра


Тъкмо затихна абсурдът с Хасково и Българска социалистическа партия разпространиха следващата графика за роднинско-приятелски кръг. Този път става въпрос за Габрово и Силистра, придаде БГНЕС.

В последните дни в централата на Българска социалистическа партия има над 70 сигнала за груби нарушавания по места, шуробаджанащина, кадруване, разпределение на общински средства и публични поръчки, които постъпват от цялата страна, разясни на брифинг Жельо Бойчев.

Депутатът от Българска социалистическа партия в регииона Кристина Сидорова съобщи, че в Габрово моделът „ батко и братко “ е в действие от няколко години. „ Братът на вицепремиера Томислав Дончев-Момчил Дончев е назначен персонално от кмета на Габрово за шеф на общинско звено „ Озеленяване “. Той ръководи бюджет от над 1 млн. лева и е назначен без конкурс и ясни критерии, на които би трябвало да дава отговор “, съобщи Сидорова.

Братът на някогашния депутат от ГЕРБ Цветомир Михов от година и половина не работи в Габровската болница, само че това не му пречи да бъде част от Съвета на шефовете и за тази си служба да получава заплата от няколко хиляди лева, добави тя.

Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова – Мария Недева и Момчил Недев, са надлежно - Недева – ръководител на Общинска изборна комисия и на Районна изборна комисия-Габрово. Момчил Недев пък бил юрист-консулт в здравната каса, по огромни европейски планове, които извършва община Габрово. Отново назначен персонално от Таня Христова без конкурс.

Сестрата на зам.-кмета на Габрово, който е кадър на ГЕРБ, е шеф отдел в звено „ Проекти и икономическо развиване “. Фирмата на същия Цветомир Михов, който към този момент е регионален координатор на ГЕРБ, а не народен представител, извършва всички публични поръчки за поддръжка на автопарка на Общински пътнически превоз и общинска компания. Съученичка на жена му е назначена за регионален шеф на Габрово. Нейният брачен партньор е зам.-директор на ОДМВР там.

Свекърът на регионалната шефка е общински консултант от ГЕРБ. Общински съветници от ГЕРБ, единствено че от Севлиево, ръководят ВиК сдружението в Габрово, уточни Сидорова. „ Габрово се ръководи от батко и братко. Единственото изискване, на което би трябвало да дава отговор един човек, е да бъде член на ГЕРБ. Това за жалост е моделът на град, където ГЕРБ печели изборите с огромно болшинство “, добави депутатът от Габрово.

Както виждате едно семейство, една фамилия в община Габрово, единствено че повече наподобява на тези италиански семейства, разяснява Жельо Бойчев. Той оповести нещо доста притеснително, че откогато Българска социалистическа партия са почнали тази акция, членове и симпатизанти на левицата, които подават сигнали, биват подложени на недодялан напън и закани. „ Надявам се министър председателят Борисов да реагира и по този въпрос и ясно да покаже дали ще има господство на закона в страната ни, ще има ли правила, които ще важат за всички “, прикани още Бойчев.

Стоян Мирчев от Българска социалистическа партия разкри, че откакто нощес е разкрил същата скица единствено че в Силистра, регионалният ръководител на Българска социалистическа партия в Силистра е бил застрашен непосредствено от двама общински съветници от ГЕРБ. „ Заплашен е бил поради това, че сме изнесли информация за какъв октопод става въпрос. Именно - за общинския консултант Ганчо Маринов от ГЕРБ, който е назначил сина си в община Силистра и снаха си като чиновник на общинска компания в общината. Същият се е обадил и безусловно е споделил на нашия ръководител в Силистра-„ до 2 месеца ще те затрия отпадък подобен “.

Председателят на общинския съвет Мария Димитрова също се е обадила на нашия ръководител и го е заплашила и тормозила по телефона “ разясни Мирчев и добави, че въпросната е назначила мъжа си за публичен педагог в община Силистра. „ Това към този момент е лицето на една мафия, която със мощ се пробва да прикрие следите си. Това е октопод, който усвоява публичните средства и потъпква всички закони в община Силистра “, съобщи Стоян Мирчев.

Той се обърна към Борисов с думите, че хората в област Силистра към този момент не могат да търпят този мафиотски кръг. „ Моля, вземете решение. Има задоволително документи за тези обвързаности. Отстранете тези мафиоти и не им давайте по този метод да тормозят български жители и да ги заплашват в това число за живота им “, свикан бе министър председателят.

Жельо Бойчев акцентира, че Българска социалистическа партия изрично ще се опълчи на опита ГЕРБ да се срасне с българската страна. Ще застанем зад всеки, който подава сигнали, добави той. Според него може би тази семейно-фамилна идилия, която се е заформила е в основата за тези положителни изборни резултати, които ни се регистрират непрестанно в тази област. Големият въпрос е по какъв начин ГЕРБ ще се раздалечи от този средновековен жанр на ръководство в съвсем всички общини, където ГЕРБ господства, добави Бойчев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР