Такава вкусотия няма нужда от реклама. Просто опитайте и да

...
Такава вкусотия няма нужда от реклама. Просто опитайте и да
Коментари Харесай

Домашен пирог

Такава вкусотия няма потребност от реклама. Просто пробвайте и да ви е сладко

Необходими Продукти

● масло - 125 г краве
● брашно - 350 - 400 г
● вода - 2 с.л.
● сол - 2 щипки

ЗА ПЛЪНКАТА


● лук - 2 глави
● праз - 1 филиз
● кайма - 300 г
● моркови - 2 броя
● пащърнак - 1 корен
● сметана - 1 дребна кофичка заквасена
● олио - 100 мл
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

/undefined Смесете маслото с брашното, до момента в който стане на трохи. Добавяйки водата замесете безпрепятствено тесто, като при потребност се прибавя още вода или брашно. Увийте тестото във фолио и го сложете в хладилника, до момента в който вършиме плънката.

загрейте в необятен тиган олио и запържете скълцания лук и праз, а по-късно прибавете настърганите моркови и пащърнак. Щом всичко омекне, прибавете каймата и бъркайте интензивно, до момента в който и тя се позапържи. Накрая овкусете със сол и черен пипер.

Снемете от котлона и разбъркайте плънката със сметаната. Разделете тестото на 2 елементи, като едната би трябвало да е по-голяма. Разточва се по-голямата на кора и се поставя в подмазнена тава да покрие дъното и стените и малко да излезе отвън тях.

Отгоре се разпределя плънката и се покрива с втората разточена кора, с която краищата се прищипват и се прави нещо като венче.

Пирогът се маже с малко сметана или олио по избор и се поставя да се пече в умерено загряна фурна до прелестен кафяв цвят. Готовият домакински пирог се запарва с забрадка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР