Такава е равносметката на Епидемичния съвет към здравното министерствоБум на

...
Такава е равносметката на Епидемичния съвет към здравното министерствоБум на
Коментари Харесай

Бум на грип в Централна България

Такава е равносметката на Епидемичния съвет към здравното министерство

Бум на върлуващия грип в Централна България. Такава е равносметката на Епидемичния съвет към здравното министерство, предава.

Най-тежко наранена остава област Габрово с над 600 инфектирани на 10 000 души население. Областният щаб за битка с грипа в Пазарджик реши да удължи ограниченията против епидемията до 31 януари, само че още от на следващия ден учениците се връщат в клас, защото заболеваемостта измежду тях се намалява. В Пловдив обаче излизат във почивка от на следващия ден. А идващият район, в който се чака да бъде оповестена грипна зараза, е Благоевград, следван от Враца. В София-град равнищата на заболеваемост остават ниски – 144 на 10 000 души, което е надалеч от прага за стягане на ограниченията.

„ Имаме една междинна заболеваемост в страната от 197 на 10 хиляди и към този момент над половината от областите са над междинната за страната. В Източна България понижава заболеваемостта, в Централна бушува с цялостна мощ и последователно се засягат и редица области в Западна България. Най-тежко към този момент остава ситуацията в Габрово, където макар оповестената епидемиологична обстановка заболяемостта се качва. Аналогично е и за Софийска област. Над 300 на 10 хиляди е в Пазарджик, в Пловдив грипът е в разгара си сега, тъй че чакаме в идната седмица-две да доближи пика, т.е. да стартират да понижават броя на заболелите ”, съобщи проф. Ива Христова от НЦЗПБ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР