Такъв текст (на коалиционно споразумение) бе написан, имаше подготвен вариант,

...
Такъв текст (на коалиционно споразумение) бе написан, имаше подготвен вариант,
Коментари Харесай

Коалиционно споразумение има, но ГЕРБ не подписали

Такъв текст (на съдружно споразумение) бе написан, имаше квалифициран вид, този вид бе изпратен на ГЕРБ, само че от там нямаше отговор .

Така разяснява министър председателят акад. Николай Денков на въпрос на News.bg проблема с съдружното съглашение сред партиите в " некоалицията ", които заедно декларират , че желаят да разпишат сходен документ, само че подобен към момента няма макар поръчките, датиращи още от месец юни. Миналата седмица въпросът още веднъж стана настоящ, поради следващата дрязга сред ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, които поддържат държавното управление. Самият министър председател Денков също нееднократно е посочвал , че ясни правила би трябвало съществуват.

" Доколкото знам ГЕРБ сега упорстват да има подобен механизъм . Въпросите би трябвало да са към тях, в случай че имат други оферти, би трябвало да ги изразят ", добави Денков, който приказва пред публицисти след откриването на нова високотехнологична постройка на новата високотехнологична постройка на GATE - първия институт в България и Югоизточна Европа в региона на огромните данни и изкуствения разсъдък.

Активно върви подготовката на измененията в Конституцията , като главните проектопромени остават същите като в началото заложените, само че има разнообразни отзиви по отношение на смяната на института на служебния кабинет, назначаван от президента.

" Има разнообразни разновидности във връзка с това по какъв начин са се дефинира институтът на служебното държавно управление, по какъв начин да се избира министър-председателят. В момента се разписва текст ", добави министър-председателят.

Денков мина и по другите настоящи тематики от дневния ред - във връзка с наложеното през вчерашния ден несъгласие от страна на президента Румен Радев за изпращането на БТР-те от Министерство на вътрешните работи на Украйна, държавният началник счита, че това е " изцяло непотребен жест ".

" Не желая да влизам в дискусия, институциите би трябвало да работят дружно ", сбит бе министър председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР