Така започналата през май епидемия от болестта, която севернокорейските власти

...
Така започналата през май епидемия от болестта, която севернокорейските власти
Коментари Харесай

Северна Корея обяви, че е победила коронавируса

Така почналата през май зараза от заболяването, която севернокорейските управляващи назовават ​​треска, а интернационалните специалисти считат за ковид, съгласно севернокорейските медии, е победена.

„ Няма нови случаи на тресчица през последната седмица и всички, които са били лекувани, са се възстановили “, се споделя в изказване на Корейската централна осведомителна организация. Агенцията добавя, че КНДР е навлязла в стадия на „ непоклатимост “, само че страната ще „ удвои напъните за поддържане на високото качество на осъществяване на държавните противоепидемични ограничения “.

Общият брой на хората, инфектирани с „ треската “, не се оповестява от управляващите на КНДР. Известни са единствено публични данни, че от края на април 4,77 милиона души са се възстановили, а 74 са умряли. Така смъртността се оказва 0,002%, което е най-ниската стойност в света. Според BBC обаче тези числа са под въпрос от интернационалните специалисти, като се има поради, че в КНДР няма ваксини против COVID-19, нито медикаменти за лекуване на това заболяване.

Според южнокорейския специалист, професорът...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР