Да се определи къде и кога животните раждат е от

...
Да се определи къде и кога животните раждат е от
Коментари Харесай

Учени имплантираха сателитни предаватели на редки видове акули

Да се дефинира къде и по кое време животните раждат е от решаващо значение за ефикасното ръководство само че опазването им през уязвими стадии като бременност и развъждане на дребните. Към днешна дата тази информация е неуловима при типовете акули, които мигрират на огромни дистанции в открития океан.

Новият вътрематочен сателитен трансмитер е вграден на женски акули от интензивно мигриращи типове - тигрова акула (Galeocerdocuvier) и риба чук (Sphyrnalewini). Тенологията е изключително скъпа за отбраната на тези застрашени от изгубване типове и ще разреши опазването на новородените и местата, в които се отглеждат.

Използваните вътрематочни импланти имат формата на яйце с дължина 6 см, ширина 2.5 см и тегло 42 година Поставят се със специфични апликатори и всъщност са радиопредаватели, сходни на ехографската техника. Устройствата се наблюдават от спътниците за световно набюдение ARGOS и дават информация за местоположението на майките, стадиите на бременност и момента на раждането. Опаковани са в гъвкава материя...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР