Ухапването от т.нар. огнени мравки (Wasmannia auropunctata) прилича на леко

...
Ухапването от т.нар. огнени мравки (Wasmannia auropunctata) прилича на леко
Коментари Харесай

Огнени мравки налазиха Израел

Ухапването от така наречен огнени мравки (Wasmannia auropunctata) наподобява на леко убождане, само че Jerusalem Post го назова „ мъчително ужилване на качеството на живот ”. Вредителите са изключително рискови за домашни любимци и гръбначни животни, които жилят в очите и ги ослепяват, до момента в който други членестоноги като паяци и бръмбари в инфектираните области са застрашени от съвсем цялостно заличаване.

След огромен мониторинг израелското Министерство на околната среда и Управлението на естествените паркове, в съдействие с локалните управляващи разгласиха виртуална карта на изумените региони и предизвикват национална акция за наблюдаване и заличаване на огнените мравки.

Парковете, дворовете и тревните площи стават рискови зони. Меката мебел, облеклата, хавлиите и пешкирите би трябвало се преглеждат с нараснало внимание, предизвестяват управляващите. Мравките могат да причинят и стопански вреди, застрашавайки цената на недвижимите парцели, туризма, селскостопанската работа и маркетинга на евентуално инфектирани артикули. Според изчисленията, в случай че се разпространят, след няколко години огнените мравки ще костват на израелската стопанска система към един милиард...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР