Така се ражда ролята на "търговец от търговеца", който нелегално

...
Така се ражда ролята на "търговец от търговеца", който нелегално
Коментари Харесай

Нелегални ”търговци” изкупуват изписани излишно лекарства

Така се ражда ролята на "търговец от търговеца ", който незаконно изкупува лекарства, останали прикрити или изписани повече, в сравнение с има потребност. Участието на лекаря в тази скица е, че разпорежда терапия, която не е нужна на пациента.

Това сподели в студиото на телевизия „ България он ер “ във връзка абсурда с разрушената скица за незаконен експорт на медикаменти някогашният зам. - министър на опазването на здравето доктор Бойко Пенков.

Той разясни, че към момента не може да се разяснява дали болничното заведение и нейният шеф са взели участие в схемата, защото следствието към момента продължава.

Пациенти излизат на митинг против Закона за бюджет 2018 на НЗОК и изрично желаят да "заличат " мораториума върху медикаментите. "Няма и минута успокоение в този бранш ", разяснява доктор Пенков.

Той осведоми, че все още се създават текстове за законопроект, който да инициира промени в Закона за медикаментите. Чрез него страната към този момент ще може да обезпечава медикамент, който не е регистриран в границите на страната.

Освен това някогашният зам. - здравен министър е разпоредил специалисти да създадат информация кои са новокандидатстващите молекули, за които има ограничаване у нас през 2018 година

"Съществуват 3 типа лекарства за извънредно редки болести, които нямат различна терапия в България. Все още Комисията по медикаментите не е разискала Здравната каса да ги предложи ли към листата за лекуване. Този вид процедура се организира на всички места по света ", уточни някогашният зам.-министър на опазването на здравето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР