Така събрани математически, щом така хубаво се обединиха около тоя

...
Така събрани математически, щом така хубаво се обединиха около тоя
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Радостин Василев е пеперуда, която лети от цвят на цвят

Така събрани математически, щом по този начин хубаво се сплотиха към тоя способ за гласоподаване, да създадат държавно управление. Мустафа Карадайъ  да е министър председател, а Нинова и Борисов на ротационен принцип да се въртят като вицепремиери. И по този начин ще могат да се взимат значимите решения. Ще е същински празник за българското общество. Това различно решение за сформиране на парламентарно болшинство напраови сценаристът и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев, пред Нова телвизия. Повод за концепцията му бе внезапната промяна на Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия от отбрана на машинния избор - в пробутване на остарялото състояние с хартиените бюлетини.
Прочетете още
В " ИТН "   изрично дефинират като неточност Радостин Василев, който бе състезателен министър от тяхната квота.

" Той бе неправилна преценка, получил заем на доверие, само че се оказа не просто Руди, а пеперуди - пеперуда, която прелита от цвят на цвят ", счита Вълчев. И уточни, че Василев е почнал политическата си кариера от Александър Томов, минал през тях, а в този момент " нищо чудно да се окаже още веднъж препъни камък в новата си група ".

Според Вълчев Народното събрание наподобява " като да няма сюжет, само че в неприятния смисъл ". " Не е ли добре да има най-малко една канава, в която основните герои знаят какво би трябвало да вършат и да извършват дейностите си? Сега наподобява като съвременен спектакъл с доста импровизации, в който всеки основен воин сгледа своята сюжетна линия ", счита той. Според него, в случай че има сюжет, то сценаристът е много слаб, визирайки драмите с избор на ръководител на Народно събрание.

Със съпартиеца му и колега-сценарист Филип Станев се възмутиха от разкритията на " Възраждане " за държанието на някогашния им съдружен сътрудник " Продължаваме промяната ". Те означиха, че ПП са желали да се намесят в решенията им и във връзка с квотите в комисии, и за избора на Българска народна банка. Според тях Политическа партия са играли против личните си сътрудници. 

" Нека да се отнасят с подигравка, ние не сме професионални политици, а хора, постигнали нещо в работата си. Правим го не за себе си, никой не е там с цел да се изживява като политик или гуро ", разясниха те иронията към Има Такъв Народ след отпадането й от Народното събрание.

Партията станала жертва на лицемерна парламентарна народна власт и подхождайки наивно, станала жертва на някакви игри. Станев посочи, че за година и половина им се случило каквото на други партии се случва за доста повече време.

На въпрос за какво хора не престават да напущат Има Такъв Народ, те обявиха, че не са партия, която задължава някого да седи в нея.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР