Така президентът Румен Радев коментира появилата се информация, че ген.

...
Така президентът Румен Радев коментира появилата се информация, че ген.
Коментари Харесай

Президентът: Шефът на НСО не е подал оставка, но има проблем

Така президентът Румен Радев разяснява появилата се информация, че ген. Ангел Антонов е подал оставка, откакто се разбра, че той е проверяван по сигнали за злоупотреби със служебния авто парк и ловното стопанство "Кричим ".

По думите на президента през годините от президентската институция се лишават пълномощия.

„ Мандатът на предходния президент бе белязан с огромен срив в престижа на институцията, която загуби контрола на ДАНС и на НСО. ДАР от работа, директно подчинена на президента, стана работа директно подчинена на Министерски съвет. НСО от работа директно подчинена на президента, стана работа към президента, който реализира всъщност нейното управление и надзор по 3 метода - да назначава началника след координиране с Министерски съвет, да утвърждава щата и да удостоява с висше офицерско звание, а действителният надзор по закон се реализира от непрекъсната комисия в Народното събрание. Така че все още началникът на НСО по закон няма директен шеф ", разяснява той.

По думите му това, което става, не е добре за българската народна власт, която би трябвало да се основава на салдото на управляващи. Според него, когато този баланс сред институциите се наруши в интерес на една, когато имаме прекомерна централизация на власт в ръцете на държавното управление - и официална, и неофициална, резултатите са налице.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР