Така наречените милениалс, милениали или поколението Y - хората, родени

...
Така наречените милениалс, милениали или поколението Y - хората, родени
Коментари Харесай

Поколението Y е най-склонно към затлъстяване


Така наречените милениалс, милениали или поколението Y - хората, родени от началото на 80-те доникъде на 90-те години на XX век - са най-склонни към затлъстяване спрямо предходните генерации. Това демонстрира проучване, извършено от английската благотворителна организация Cancer Research UK.

Според резултатите от проучването над 70% от милениалите ще имат наднормено тегло на възраст от 35 до 44 години. При това за съпоставяне измежду родените от 1945 до 1955 хората с наднормено тегло на тази възраст са 50%.

"Това значи, че милинеалите са потомство, което най-вече от всичко страда от ненужно тегло, за времето, за което се е правило събиране на данни", се отбелязва в проучването.

"Милениалите са известни с това, че следват трендовете на здравословното хранене, само че нище не е в положение да надмине уравновесената диета. Най-добрият прийом да се запази здравословното тегло е да се ядат повече плодове, зеленчуци и друга храна с влакнеста конструкция, като в това време се понижи количеството на използваната нездравословна храна", декларира професор Линда Бауълд - специалист в организацията.

Изтъква се предизвестието, че наднорменото тегло и затлъстяването са свързани с 13 типа рак, в това число с рака на гърдата, на бъбреците, на дебелото черво. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР