„Така наречените „кадировци“ започнаха да навлизат на територията на Украйна

...
„Така наречените „кадировци“ започнаха да навлизат на територията на Украйна
Коментари Харесай

Грабежи и геноцид: Украинското разузнаване говори за „подвизите“ на „кадировци“

„ Така наречените „ кадировци “ започнаха да навлизат на територията на Украйна в първите дни на огромно военно навлизане в Русия. Основната им задача беше да сплашват и целеустремено да унищожават украинците. Намирайки се във втория ешелон на настъплението, те бяха ангажирани с претърсвания на жилища, тормоз над пандизчии и цивилни и грабежи “, се споделя в известието.

Разузнаването отбелязва, че откакто съветските войски стартират да понасят първите огромни загуби, на „ кадировците “ е подредено да спрат отстъпващите елементи на окупаторите и да разстрелват тези, които отхвърлят да се бият.

„ Позорно отблъснати от украински бойци от Киев и Чернигов, наемниците на Кадиров се реалокираха в посока Луганск и Мариупол, където продължиха да ограбват и снимат видеоклипове за техния „ героизъм “ за TikTok. Показателно е, че макар очевидната подготовка, бойният дух и съоръжение на тиктокърите на Кадиров, даже отвън зоната на дейни военни дейности. От 2500 наемници, към 100 бяха убити, към 300 бяха ранени и повече от 60 избягаха от Украйна, оставяйки оръжието и боеприпасите си “, отбелязва ГУР.

Военното разузнаване на Украйна разгласява лист с бойци от Чеченската република, взели участие в съветската експанзия през март-май 2022 година, и напомня, че всички военни нарушители ще бъдат подведени под отговорност за закононарушения против цивилното население на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР