Така компаниите наказват джигитите. Всички слагат надценка за водачи под

...
Така компаниите наказват джигитите. Всички слагат надценка за водачи под
Коментари Харесай

75% от цената на полицата зависят от това дали шофьорът е рисков, 25% - от колата, която кара

Така фирмите санкционират джигитите. Всички поставят надценка за водачи под 25 година поради дребния им опит

Застрахователите към този момент санкционират джигитите на пътя през цените на “Гражданска отговорност ” и без да има призната разпоредба за това. Водещите, а и по-малките компании са създали свои системи, с които дефинират цени.

Близо 25% от сумата за полицата зависят от автомобила - мощ, възраст, а другите 75% - от историята на лидера, какви катастрофи има и какви са аргументите за тях.

При изчисляването на цената се вземат поради настъпили събития и изплатени вреди вследствие на покритите опасности. Разделят се транспортните средства и по типове - леки коли, товарни, рейсове, влекачи, горска и земеделска техника. Причината е, че да вземем за пример камион може да аргументи доста повече и по-големи вреди от кола.

Отчита се и районът, в който е записана колата,

както и нормалните направления, по които се движи. Ако те минават през пътни сектори с огромна централизация на произшествия, това оскъпява полицата.

Повечето компании оценяват  по-скъпите и мощни коли  като по-рискови, тъй като високата скорост е фактор за по-тежки катастрофи. В комбиниране с възрастта на лидера най-голямо оскъпяване има при мощен автомобил и некомпетентен водач на възраст до 25 години.

Надбавки, които варират от 25 до 50% от базовата цена, има и за коли, предопределени за транспорт на рискови товари, за отдаване чартърен, употребявани за надпревари, таксиметрови услуги или такива с десен волан.

Всички компании ползват надбавки за водачи до 25-годишна възраст, които са

по-рискови поради дребния стаж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР