Така го наричат – „доцентът“, - защото езикът им се

...
Така го наричат – „доцентът“, - защото езикът им се
Коментари Харесай

Не само Рашков, всички знаят къде са милионите от АМ „Хемус“!

Така го назовават – „ доцентът “, - тъй като езикът им се връзва на фльонга, понечат ли да произнесат „ вътрешен министър “. А и страхова невроза ги обгръща, а за нея ваксина няма открита, няма открита. Привикват го не с цел да научат някакви обстоятелства, а с цел да го обвинят, че няма никакви доказателства за изчезналите стотици милиони и вероломно набеждава Бойко Борисов и ортаците му.

По един много секси метод двойничка на Мата Хари от Софийска градска прокуратура разгласи новината. И тя, както сводниците над нея, знаят кой е издавал разпорежданията за милионите и къде са те в този момент. Задачата обаче е да увъртат, да прикриват истината, а в случай че стане напечено, да обвинят няколко несретника, че са изтеглили кинтите и са офейкали. О, Сицилио славна, бедна ти е фантазията, по какъв начин мафиотлъка процъвтява у нас. Корлеоне, старче, по този начин и не ти хрумна да си направиш партия и да станеш министър председател, с цел да държиш ти баницата, а не да чакаш парче от нея…

Но по тематиката. Прокуратурата се възпалила във връзка репликата на „ доцент Рашков “ пред БНР: „ Усмихвам се тъй като знам къде са отишли тези пари, за мен това не е загадка. “ За парите от автомагистралата става дума и тъкмо тук е тънкият миг: освен Рашков, а целият български народ знае къде са отишли парите. Даже ги видяхме с очите си в това чекмедже. Но викат Рашков с цел да отвлекат вниманието: тоест, ние работим, само че неприятните от Министерство на вътрешните работи спъват работата. Направо й повярвахме на прокуратурата. Положението е като в оня анекдот, дето майката споделила на щерка си в деня на сватбата й: На шаблон да те заловен, дъще, няма да признаваш. Та и в този момент: Борисов и приятелите му ги спипаха на шаблон, само че той и Гешев викат: Не е това, което си мислите…

Същият панаир ли ще се разиграва от прокуратурата и по следствията за банкрута на КТБ, разкритията по „ Осемте джуджета “, неплатените 700 милиона от хазарта и получената от оня министър такса „ успокоение “ от 60 милиона, за злокобния арест и обвинявания против кметиците на „ Младост “? А за откраднатите стотици милиони през последните 10 месеца от ръководството на предходния режим? Ако имахме български Марио Пузо… но нямаме. А и да имахме, книгите му нямаше да вървят, тъй като тук пласират различен тип създатели.

Спомняте ли си оня запис на благ диалог сред експремиера и основния прокурор? Гешев: „ Аз обичам да се праим на вманиачен, но вие, господин министър председател, се вършиме доста успешно”. Борисов: „ Не, бе, крещя, брат ми – елементарен съм и ми е елементарно. То е кофти да си комплициран “.

Тази дълбока и сърдечна дружба, основала такива шедьоври на философската мисъл, не може да роди друго, с изключение на сегашните изказвания на обвиняването за случая с епичния магистрален обир. Преди години разбойници обираха пасажери на автомагистралата, а Бойко се правеше, че ги преследва. После той изобрети „ плячкосване на цялата автомагистрала “ по простата скица: дават се парите н избрани компании, излъчват се репортажи с Боса, заобиколен от ватенки и Нанков, след това се оказва, че автомагистрала няма. И парите ги няма. Тогава прокурорите оповестяват: Работим по незнаен причинител.

Ако се надигне публично неодобрение, познатите пропагандатори и медии, стартират да внушават, че има полицейщина, реваншизъм, президентска тирания и некадърни младоци, които загробват страната.

Предстоят още сюрреалистични епизоди на трупата „ Борисов-Гешев “. Дано новите властници държат на обещанията си, другояче отново ще би трябвало да излизаме на площада. И ще излезем!

Емил Азар


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР