Така 15-годишната състезателка може да участва в индивидуалната надпревара при

...
Така 15-годишната състезателка може да участва в индивидуалната надпревара при
Коментари Харесай

Спортният арбитражен съд допусна Валиева до участие в индивидуалната надпревара

Така 15-годишната състезателка може да взе участие в самостоятелната конкуренция при дамите на Олимпийските игри в Пекин.

Припомняме Ви, че на 11 февруари Международната организация за тестване (ITA) публично заяви, че Валиева е дала позитивна допинг проба за неразрешеното вещество триметазидин на 25 декември предходната година по време на националния шампионат на Русия. На база на позитивния тест тийнейджърката беше отстранена краткотрайно от надпревари още на 8 февруари от Rуската антидопингова организация (РУСАДА), само че тя незабавно подаде тъжба, поради което още на идващия ден глобата бе снета. А в.

" Неучастието на спортистката в Олимпийските игри при тези условия би ѝ предизвикало непоправими вреди ", се споделя в формалната позиция на CAS. " Въз основа на доста лимитираните обстоятелства в съответния случай и след обзор на съответните правни въпроси, CAS откри, че краткотрайно премахване не може да бъде наложено заради изключителни условия. Спортистката е „ предпазено лице “ според Световния антидопингов кодекс.”
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР