Тъжно е, че French 75 вече го няма, но духът

...
Коментари Харесай

Ново място: Sabrosa

Тъжно е, че French 75 към този момент го няма, само че духът му си е напълно жив и здрав. Ще го откриете напълно наоколо - в дюкянчето Sabrosa, зад което е основателят на обичания бар.

" Дюкянче " е първата дума, която ми хрумна, тъй като това е на първо място квартален кулинарен магазин, и след това кафене и място, където може да седнете за няколко хапки или сандвич с напитки. Също - Sabrosa се намира в безистена на красива къща от 30-те и идва от времето, когато магазините са били дюкяни. А умалителното е поради дребния му размер и гиздав тип.

Голяма част от времето тук и преди е имало храна - от сладкарници до касапници. В самото начало, преди 9 септември, това е бил магазин за стъкларски произведения, витрини и витражи. В двора на къщата евентуално още може да се изкопаят счупените стъкла, останали от бомбардировките, описа режисьорката Ирена Даскалова, на чийто жанр е принадлежала къщата.

Sabrosa е класическо квартално място, на релативно тиха улица, по която трафикът на коли сякаш е по-ненатоварен от този на самолетите по въздушния кулоар в тази част на София. Но към съседското наличие би трябвало да прибавим и това на почитателите на бара, по тази причина не е неприятна концепция, изключително в случай че желаете да отидете на привечерно пиво, да си запазите място.

Малко за избора: виновността са доста добра дребна селекция: малко Франция, най-много от юга й, главно Лангедок, а от България са качествени дребни мазета, има го и все по-популярния пет-нат, и към този момент вездесъщите крафт бири. В момента има три коктейла ( " Аперол ", " Хуго " и джин-тоник) и както може да се чака, в традицията на French 75 - доста положителни.

На витрината са по-интересни френски, италиански и български сирена, същото се отнася и за саламите. Около тях са маслините, терините от патица, глиган, заек и токачка, сладка от люти чушки, лук и моркови, горчица с уиски, манатарки или шампанско. Всички може да си ги купите за у дома, а в случай че желаете да седнете, изборът към този момент е от няколко сандвича, които се сервират със салата и туршийка, приготвена на място. Предлагат се и порции терини, маслини или хумус с самун, също и плата със сирена и салами.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР