Тъжната истина е, че по света най-обичаните и красиви видове

...
Тъжната истина е, че по света най-обичаните и красиви видове
Коментари Харесай

Светът отбелязва деня за защита на дивата природа

Тъжната истина е, че по света най-обичаните и красиви типове са изтребвани от необятно публикувани и рискови незаконни организации, които няма да се спрат пред нищо, с цел да получат каквото желаят. А това, което желаят, са скотски елементи и артикули, които обратно на разбирането на естествените хора, костват купища пари.

Има доста синтетични заместители на материали като слонова кост и четина, които се получават, без да е нужно бруталното ликвидиране на животно. Заместителите са толкоз положителни, че даже е комплицирано да се разпознае кой материал е естествен и кой синтетичен.

Нима няма други блюда на света, които да са толкоз вкусни, като супата от перки на акули, та в действителност би трябвало да обезобразяваме живи акули и да ги хвърляме назад в океана на мъчителна гибел? Просто няма опрощение за количеството животни, които стават жертва на бракониерство годишно.

Въпреки това точно по този начин се случва – те стават жертва на бракониерство. Например, единствено за 2011-та година е имало 13 огромни конфискации на слонова кост, като количеството конфискувана слонова кост е 23 тона. Това се равнява на най-малко 2 500 слона. Доклад на Организация на обединените нации от 2010 година допуска, че горилите могат да изчезнат изцяло от огромните елементи на долина Конго доникъде на 2020 година.

Не единствено животните страдат – парковите рейнджъри биват убивани доста постоянно от бракониери, в опитите си да ги спрат. Локалната стопанска система на цели градове и села страда, когато задоволително диви животни са изтребени, с цел да ги изключи от туристическите дестинации.

Корупцията и заплашването отслабват напъните на правоприлагащите органи. Не следените диви животни и елементи от дивата природа усилват риска от пандемии за човешкото здраве като птичи грип. Всеки, който е включен в обстановката, страда от нея.

История на Световния ден за запазване на дивата природа

 Светът отбелязва деня за отбрана на дивата природа

Призив за деяние беше насочен от държавния секретар Хилари Клинтън през 2012 година за повишение на осведомеността и ангажиране на природозащитниците в Деня за запазване на дивата природа - 4 декември.

По време на събитието Трафик и запазване на дивата природа: апел за деяние, което се организира в Държавния департамент на 8 ноември 2012 година, министър Клинтън очерта тактиката на Белия дом за справяне с световния проблем с трафика на диви животни. Тези старания се обрисува да костват сред 7 и 10 милиарда $ годишно.

„ Дивата природа не може да бъде създадена. И щом изчезне, не може да се възобнови. Тези, които печелят от нея незаконно, освен подкопават нашите граници и нашата стопанска система, те същински крадат от идващото потомство “, сподели тя.

Как да отпразнуваме Световния ден за запазване на дивата природа

Повишете осведомеността и допринесете за съхраняването и отбраната на застрашени типове като слонове, носорози и тигри на уеб страницата на Световния ден за запазване на дивата природа.

Този международен мотив дава на всички опцията да научат повече за запазването на дивата природа и да бъдат част от решението на закононарушенията против дивата природа. Включете се към хилядите други хора онлайн, които са поели заричане пред дивата природа.

Обещайте да научите повече за запазването на дивата природа, да разпространите информацията по отношение на това какъв брой е значимо опазването на най-застрашените типове на нашата планета и въздействието на бракониерството върху околната среда.

Научете се по какъв начин да станете виновен консуматор, с цел да спрете противозаконната търговия с диви животни.

Също по този начин можете да предприемете самодейност със обилно подаяние за Световния фонд на дивата природа (WWF). Сто % от всички дарения се употребяват за обучаване и екипиране на рейнджърите, които са бранители на дивата природа и постоянно са единственото, което стои сред малко тигърче или слонче и бракониерите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР