Тъжна картинка - народно читалище се превърна в народно сметище

...
Тъжна картинка - народно читалище се превърна в народно сметище
Коментари Харесай

Читалище в Сопот се превърна в сметище. Кой и защо изхвърля боклуците си там?

Тъжна картинка - национално читалище се трансформира в национално бунище за непотребни движимости.

Кой и за какво изхвърля боклуците си в региона на Народно читалище " Иван Вазов " в град Сопот - този въпрос си задават кмета, управниците на читалището, а и жителите на града. Конкретен отговор на това кой е причинителят към момента няма. Ако съдим по дейностите му обаче - това е човек с ниска просвета, човек за който регламентирани сметища не съществуват.

От сопотския културно-информационен център споделиха фотоси, които са потресащави и насочиха апел към жителите да бъдат виновни и съблюдаващи за чистотата, освен в региона на прелестното читалище, а и за целия град. Читалищният секретар не пропусна да благодари на кмета на Сопот - Деян Дойнов, знам. кмета Николай Новаков, Веселин Николов и към водача на колата, извозваща контейнерите за боклук Момчил Стоянов, за оказаното подпомагане при налагащите се неколкократни изхвърляния на контейнера няколко следващи дни.

По думите на Веселка Амбарева, това изхърлените отпадъци в региона на читалището са на съседи от близките къщи, които се налагало да употребяват контейнерите на читалището, защото кофите до къщите им се вдигали веднъж седмично: " Но като се счупи камиона.... става радостно в целият град. ", написа още тя.

Цвета Стоянова пък съветна общината да постави камери за видеонаблюдение. " Това е безочливост, да си изхвърлиш боклуците там. ", прибавя Цвета.



Ето какво написа още в известието от Народно читалище " Иван Вазов ", споделено в формалната им Facebook страница:

" Нелицеприятни за жалост са първите фотоси, които са направени в региона на НЧ " Иван Вазов -1871 " - Сопот.
Периодично се прави разчистване, само че неизвестно кой, поставя " неимоверни грижи и старания " картината да е такава.... Поредна благодарност и признателност към община Сопот, в лицето на кмет Деян Дойнов, знам. кмет Николай Новаков, Веселин Николов и към водача на колата, извозваща контейнерите за боклук Момчил Стоянов, за оказаното подпомагане при налагащите се неколкократни изхвърляния на контейнера няколко следващи дни! Специални благодарности и към Димитър Лазаров, който самичък се оправя с неприятната и нелека задача да почисти напълно насъбраните отпадъци! Призоваваме всички наши съграждани да бъдат виновни и съблюдаващи за чистотата, освен в региона на прелестното ни читалище, а и за целия ни град! ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР