Тагарев се надява да не остава дълго време министър. Но

...
Тагарев се надява да не остава дълго време министър. Но
Коментари Харесай

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие


Тагарев се надява да не остава дълго време министър. Но при избрани условия би траял в длъжностен кабинет

" От изгода на страната е да няма безвремие. Но това не значи да бъдат претупвани неща. Няма доста изясненост и във връзка с идващите стъпки. Така че за мен това, което остава водещо, е да има изясненост за периодите и метода, по който това ще се случи. "

Това разяснява вицепремиерът  в оставка и министър на външните работи Мария Габриел за стартиралата конституционна процедура по назначение на служебно държавно управление. 

" Има правила в конституцията. Има ЦИК, органи, Министерство на външните работи ще си извърши задачата в границите на своите пълномощия. Министърът не е външно министерство. Ние имаме министерство, което включва дипломатическата работа, професионални дипломати, които всеки ден в централно ръководство вършат по този начин, че България да бъде благонадежден сътрудник ", изясни тя.

А запитана би ли останала като външен министър в длъжностен кабинет, в случай че това й бъде препоръчано, Габриел отвърна: Това, което знам, е, че до ден финален ще бъда външен министър на това държавно управление и ще продължа да си правя съзнателно работата.

" Аз не съм част от преговорните екипи. На който и да му се наложи да провежда избори, е да обезпечи те да бъдат почтени и спокойни. Най-важното е честността на този избор ", разяснява пък министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
 Калин Стоянов Калин Стоянов 
Запитан чака ли да остане още дълго време министър на защитата, Тодор Тагарев пък отвърна по този начин: Надявам се, че не, само че не мога да предвиждам.

" Няма да е добър вид. Част от сътрудниците са политически фигури, които несъмнено ще се явят на избори. Това, което знам е, че в случай, че не съумяха да се договорят за постоянно държавно управление, в този момент най-малко би трябвало бързо да бъде основано служебно държавно управление, да минем по всички процедури и да търсим едно по-трайно решение. Ситуацията в областта на сигурността е толкоз комплицирана, че не можем да си позволим да останем в безтегловност дълго време ", сподели той.

А на въпросите ще остане ли въпреки всичко като длъжностен министър на защитата, сподели: Зависи от доста неща. Не е дискутирано с мен.
 Тодор Тагарев Тодор Тагарев
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР