Тагарев очаква подкрепа от парламента. Министърът на отбраната изрази надежда

...
Тагарев очаква подкрепа от парламента. Министърът на отбраната изрази надежда
Коментари Харесай

Тагарев очаква подкрепа от парламента

Тагарев чака поддръжка от Народното събрание. Министърът на защитата изрази вяра народните представители да застанат зад плана за капиталов разход. Той е обвързван с плана „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “.

Проектът планува придобиване на 198 бойни и спомагателни машини, 183 от които от семейството “Stryker ”

“Идеята за този план е от 2012 година Предходните държавни управления са почнали да вървят по два пътя. Единият е да изискат информация от фирми-производители и редом са отправили искане към Съединени американски щати ”, сподели Тагарев.

Взето е решение от моя предходник да се обърнем към така наречен писмо за искане на план на контракт към Съединени американски щати. Получихме отговор и той беше дискутиран в подробен обзор, сподели министърът.

Тук става въпрос и за периоди на доставка, и за цялостен пакет качества. Това е нещо, което не бихме могли да реализираме към фирма-производител на бронетанкова техника, уточни той.

Ще водим диалози правителство-правителство. Ако има проблеми в осъществяването на контракта, по какъв начин могат да бъдат решени. Целта е да не загуби страната ни. Не приказваме за неустойки и финансови обезщетения, изясни Тодор Тагарев.

Той добави сподели, че разчита, че няма да бъде надвишена сумата 1,376 милиарда $.

За войната в Украйна

Още преди началото на войната в Украйна на страната ни е бил отхвърлен ремонт на зенитните ракети за С-300. Това изясни пред Нова тв министърът на защитата Тодор Тагарев.

Министерството на защитата има подготвеност да изпрати новият пакет помощ за Украйна, съгласно решението на Народно събрание.

Паралелно с това властта стартира проверка на отбранителната политика на страната.

Тагарев отговори на рецензиите отправяни от опозицията в Народно събрание след решението на депутатите за нов транш военна помощ за Киев. Тагарев акцентира, че дефектните ракети за комплекси С-300 не могат да се употребяват и няма късмет за ремонта им.

“Правени са опити тяхната продуктивност да бъде възобновена, тези опити са се провалили, защото десетилетия наред ние залагаме на подсигуряване от страна единствено на съветската федерация. Отказът за работа по тези ракети е преди да стартира войната. Обяснили са от съответната съветска компания, че те не могат да създадат това, което ние бихме желали, а и ние нямаме капацитет сами да се оправим с тяхното възобновяване ”, съобщи Тагарев.

Военният министър в същото време изрече вярата си, че в последната седмица преди ваканцията Народно събрание ще разреши да бъдат закупени 198 бойни машини “Страйкър ”. Като уверенията са, че американската техника ще пристигна у нас с цялостно съоръжение.

“Намерението ни е не да придобиваме машини с колела и оръдие, а цялостния комплект връзки, системи за бойно ръководство, муниции, симулатори за подготовка. Пакетът е много повсеместен и ще разреши образуването на три батальонни групи ”, изясни Тагарев.

Свързани изявления

Разбиха тайфа за мигранти

04.10.23 16:55 0

Разбиха тайфа за мигранти. За акцията оповестиха от ГДБОП. С наети коли тайфа трафикирала бежанците. Това бил методът мигрантите да...

NYT: Руска тактичност от времето на Втората международна война се трансформира в главоболие за украинската войска

04.10.23 16:55 0

Минни полета и добре проектирани окопни системи забавиха настъплението на украинците, написа NYT. Още по-голям проблем за Въоръжените сили е...

Украинските специфични елементи са направили диверсионно-разузнавателна интервенция в Крим (Видео)

04.10.23 16:35 0

Като част от десанта на специфичните елементи в окупирания Крим тази нощ се е провела жестока борба. Руснаците са понесли...

Load More Next Post  Снимка: БГНЕС/ EPA/National police of Ukraine / HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

NYT: Руска тактичност от времето на Втората международна война се трансформира в главоболие за украинската войска

Разбиха тайфа за мигранти

На живо от Народното събрание

205
Трябваше ли да отпадне възбраната за импорт на украинско зърно?
Да, това е верен ход от страна на правителството47 Не, това ощетява нашите зърнопроизводители143 Трябва да се ограничи вноса на украинско зърно, само че не да се не разрешава напълно15 Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР