Таекуондото ще се нареди сред федерациите с най-голямо финансиране от

...
Таекуондото ще се нареди сред федерациите с най-голямо финансиране от
Коментари Харесай

Таекоундото се изкачва сред спортовете с най-високо финансиране

Таекуондото ще се подреди измежду федерациите с най-голямо финансиране от страната, разгласи министърът на спорта Красен Кралев. Той уточни, че 14 спорта попадат в двете най-високи групи при разпределението на средствата от бюджета.

" Имаме вътрешно преструктуриране на бюджета. Приоритет ще имат тези федерации, които са в добра кондиция сега, работят най-усилено, имат най-сериозни резултати. Първа и втора група сме обособили 14 спорта. Критериите в първа група са да имат медали от последните олимпийски игри и орден от последното извършено международно състезание, а за втора група е четвърто-осмо място ", сподели Кралев пред Би Ти Ви.

" Впечатление прави триумфът на таекоундото, който е единственият спорт, спечелил орден от международно състезание при мъжете тази година. Печелиш орден от международното, незабавно влизаш в първа група ", съобщи министърът.

През юли Владимир Далаклиев завоюва бронзов орден в категория до 68 кг. от международното състезание по таекуондо в олимпийската версия WTF в Муджу.

" Не може да лежиш на остаряла популярност, че преди 20 години си печелил медали, а сега да нямаш резултати. Има и федерации, които не са в положително положение, макар че са печелили медали от международни и европейски шампионати през годините, само че сега са в рецесия. Ще оказваме помощ на всички да я преодолеят, тъй като традициите демонстрират, че имаме доста съществени фрагменти ", добави Кралев.

По думите му " бюджетът е добър, макар че обществените средства за спорт са незадоволителни ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР