Петър Белберов започна по отличен начин участието си на олимпийската

...
Петър Белберов започна по отличен начин участието си на олимпийската
Коментари Харесай

Белберов започна с победа участието си в олимпийските квалификации

Петър Белберов стартира по отличен метод присъединяване си на олимпийската подготовка в Банкок. Националът ни при най-тежките (+92 кг) се класира за осминафиналите на кръга в тайландската столица. Той се оправи с безапелационното 5:0 съдийски гласа с турчина Югур Айдемир.

Белберов изигра доста стратегически първия рунд и откакто откри вярната отдалеченост напълно господства във втората част. Това донесе подобаващ задатък на Петър, който без усложнения затвори чисто срещата. Следващият мач на национала ни е против Мартин МакДона (Ирландия). Двубоят е на 1 юни. За да завоюва квота Белберов би трябвало да доближи до полуфиналите.

По-късно през днешния ден, към 16:15 часа, Радослав Росенов (63.5 кг) ще се изправи против доста мощния монголец Цендбатар Ерденебат. Азиатецът е с 10 следващи победи на професионалния кръг и е пети от Игрите в Токио. Успех за 20-годишния ни европейски вицешампион ще му обезпечи присъединяване на четвъртфиналите. За да се класира за Париж той би трябвало да е измежду най-хубавите 5 в категорията.
 Радо Росенов с нова стъпка към Париж
Радо Росенов с нова стъпка към Париж

Постигна безапелационна победа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР