т новия политически сезон, който започва в сряда, депутатите ще

...
т новия политически сезон, който започва в сряда, депутатите ще
Коментари Харесай

Вижте новата зала, в която ще заседават депутатите

т новия политически сезон, който стартира в сряда, депутатите ще заседават в новата зала на Народното събрание в постройката на някогашния партиен дом в София.

За преместването в преустроената зала „ Света София” в другата постройка изненадващо оповестиха зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов и министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро. Идеята обаче датира от повече от 20 години.

Ремонтът на залата е коствал на данъкоплатеца 18 млн. лева, само че в тази цена са включени единствено строително-монтажните работи .

В нея не са включени спомагателното съоръжение, озвучаване, осветяване, видеонаблюдението и новата система за гласоподаване, отбелязва организация БГНЕС.

„ Това е единствено цената на чистото строителство”, посочи Николай Бациев от Дирекция „ Управление на собствеността”. За стъкления покрив пък са отделени съвсем 1 млн. лв.. „ Бяха направени спомагателни усъвършенствания и промени по време на строителството, с цел да се ограничи директната слънчева светлина. Направиха се спомагателни затъмнения – фолио, което се вгради сред стъклопакетите. То пречи на аномалиите, които се предизвикват от внезапното изгряване на слънцето, облаци и засенчване”, изясни той.

Новата система за гласоподаване към момента не е доставена ,

а с цел да започва работа законодателният орган, в залата е пренесената системата от остарялата постройка. „ В момента има поръчка, преглежда се от комисия, която е назначена по надлежния ред. В момента, в който имаме определен реализатор, ще разберете”, посочи Бациев. В нея ще има алтернатива и за изявление от място, само че на този стадий такива ще се вършат единствено от трибуната. Срокът на доставка е 3 месеца от момента за избиране на реализатор. Вероятно това ще стане след Нова година.

Ръководството на Народното събрание ще стои в Президиум със седем работни места, а от двете му страни са ситуирани местата на президента и вицепрезидента, както и на патриарха.



В залата има 270 работни места, ситуирани на 12 реда .

В случай на привикване на Велико Народно заседание обаче столовете могат да се демонтират, а на тяхно място да се поберат нови 400.

В първия работен ден депутатите ги чака и кетъринг, защото ремонтът на новия бюфет към момента не е завършил.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР