Т.нар. компресия на двигателя, преведено на сух технически език, означава

...
Т.нар. компресия на двигателя, преведено на сух технически език, означава
Коментари Харесай

Защо е добре да се измерва компресията на двигателя при закупуване на употребяван автомобил?

Т.нар. компресия на мотора, преведено на изсъхнал механически език, значи налягането в края на такта. Тоест налягането, което се основава в цилиндъра, когато буталото е в най-високата си точка. По степента на втвърдяване доста майстори вършат извод за положението на мотора. Всичко ли обаче е толкоз ясно?
НИСКА КОМПРЕСИЯ
Обикновено, виждайки такива знаци, доста майстори незабавно споделят, че моторът е доста изхабен и ще би трябвало да претърпи скъпи поправки. Това е по този начин, само че не напълно. Ако ниската компресия се дължи на проблеми с механизма за газоразпределение, това е поправимо и не толкоз скъпо. Но в случай че става дума за термични повреди на неговите елементи (да речем, заради прегряване), тогава " ресурсът " на елемента не е доста, а ремонтите - скъпи. Във всеки случай образован занаятчия би трябвало да види всички тези аргументи и да разбере степента на заплаха, индикация за който е ниската компресия.
УВЕЛИЧЕНА КОМПРЕСИЯ
Ако има такава, то имайте едно на разум, че в мотора може да има добавки, които нямат дълготраен резултат. Често при раздрънкан мотор се вижда, че горивната камера след обработка с добавки е покрита с отлагания, а вследствие на това размерът ѝ е намалял. От тук доста постоянно идва и нарасналата компресия. Поради тази причина в такава обстановка не си коства да се радвате, тъй като отлаганията нарушават съществени процеси. Резултатът най-често е обвързван с експлозия, която е пагубна за мотора. Следователно нарасналата компресия би трябвало да предизвести, че също може да има проблеми в мотора
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР