СЗО: Нарастват хроничните болести. Милиони хора по света не осъществяват

...
СЗО: Нарастват хроничните болести. Милиони хора по света не осъществяват
Коментари Харесай

СЗО: Нарастват хроничните болести

СЗО: Нарастват хроничните заболявания. Милиони хора по света не реализират задоволителна физическа интензивност и това може да има опустошителни последствия в идващите години, предизвести Световната здравна организация (СЗО), представена от Българска телеграфна агенция.
В рамките на десетилетието от 2020 година до 2030 година
има възможност съвсем 500 милиона души по света да развият сърдечни болести, затлъстяване, диабет, меланхолия, деменция и други положения поради неналичието на извършения, заяви здравната организация на Организация на обединените нации.
Специалистите предлагат най-малко 150 минути
физическа интензивност седмично за възрастни хора, с цел да се предотврати появяването на болести.

Повече от една четвърт (27,5 процента) от популацията на света не реализира това, споделят от СЗО. Проблемът е два пъти по-сериозен в страните с високи приходи (36,8%), в сравнение с в тези с ниски (16,2%).
Не е належащо да се занимавате със спортни
действия като джогинг или фитнес в клубове или асоциации, с цел да поддържате физическа форма, акцентират специалистите на СЗО. Колоезденето и бързото вървене също способстват за положителната форма.

В някои страни има културни бариери, които пречат на дамите да спортуват навън, само че положителната форма може да се поддържа и в домашни условия, да вземем за пример да се изкачват стълби,
да играят с деца или да правят домакинска работа.
Базираната в Женева СЗО също споделя, че пандемията от COVID-19 е посочила значимостта на онлайн фитнес стратегиите.

Лечението на 500 милиона души, които има възможност да се разболеят поради липса на физическа интензивност, ще коства на света общо 27 милиарда щатски $, споделя Фиона Бул, началник на отдела за физическа интензивност на СЗО. Вместо това тази сума може да се употребява за образование на 100 милиона лекари, добавя тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР