Сюлейман Сойлу Турските власти имат сериозни подозрения, че предполагаем ръководител

...
Сюлейман Сойлу Турските власти имат сериозни подозрения, че предполагаем ръководител
Коментари Харесай

Турция подозира, че предполагаем организатор на опита за преврат се укрива в Германия


Сюлейман Сойлу

Турските управляващи имат съществени съмнения, че хипотетичен началник на несполучливия опит за прелом през 2016 година се укрива в Германия, съобщи турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу, представен от Анадолската организация.

По-рано през вчерашния ден министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу сподели, че Германия е издала заповед за търсене на Адил Йоксюз, отбелязва ДПА.

" Това, което Германия би трябвало да направи, откакто го открие, е да ни го съобщи според споразуменията и закона, съобщи Чавушоглу пред публицисти в провинция Анталия.

Турция упреква живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен, че е провел преврата, въпреки той да отхвърля обвиняванията. Йоксюз, някогашен академични преподавател, считан от Анкара за действен началник на превратаджиите, е упрекнат, че е един от водачите на гюленисткото придвижване. Твърди се, че той е съден задочно и е застрашен от доживотна присъда.

Анадолската организация цитира " очевидци ", съгласно които Йоксюз се укрива в апартамент в Берлин. Информационната организация разгласява цялостния адрес на хипотетичното му скривалище.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР