Политологът Любомир Стефанов заяви, че е песимист за висока избирателна

...
Политологът Любомир Стефанов заяви, че е песимист за висока избирателна
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Ако Възраждане са втори, очаквам коалиция да обичаш на инат след изборите

Политологът Любомир Стефанов съобщи, че е черноглед за висока изборна интензивност на изборите 2 в 1 - на предварителните парламентарни избори, които ще се проведат дружно с европейските избори на 9 юни.

 

На доктрина би трябвало всеки с всеки да може да се коалира след изборите и да се образува коалиция. Ако " Възраждане " обаче излязат втори на изборите, може да се види втора версия на обединението по насила - да обичаш напук, разяснява той в студиото на БТВ.

Той не вижда политическото в предизборната акция, която по думите му минава в смешки и закачки. И даде образец с билборда, на който се виждаха Николай Денков, Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Любомир Стефанов счита, че има опция да се сформира държавно управление след изборите на 9 юни.

Той прикани хората да излязат и да гласоподават на изборите 2 в 1.

Бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски добави, че предизборната акция наподобява по този начин - близо 60% от българите няма да вземат участие в изборите. Големият залог е на кого да разчитаме - на мъжете или на дамите, на младите или на старите, уточни Севлиевски. На изборите могат да се случат и изненада, не изключва той. И добави - че в случай че има ниска изборна интензивност ще влязат по-малко партии в Народното събрание.

Според него българските жители гледат на " Възраждане " като партия, която ги забавлява. Той счита, че няма различен парадайс, отвън НАТО и Европейски Съюз.

Севлиевски счита, че и след 9 юни България ще е положително място за живеене. Трябва да има потребно и устойчиво болшинство, надява се някогашният министър на енергетиката.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР