Сьомгата няма нужда от часове печене и сто подправки -

...
Сьомгата няма нужда от часове печене и сто подправки -
Коментари Харесай

Котлет от сьомга с масло и бяло вино

Сьомгата няма потребност от часове печене и 100 подправки - задоволителни са единствено няколко минути и точните подправки, с цел да сервирате на масата в действителност кралско ядене

Необходими Продукти

● сьомга - 2 - 3 котлета
● масло - 100 г
● чесън - 2 скилидки
● девесил
● лимони - 1 бр/
● бяло вино
● черен пипер

Начин на подготвяне

Измивате котлетите от съомга и намазвате с масло. С маслото бъдете деликатни, защото сьомгата е много мазна риба. Аз персонално за печене на фурна употребявам хартия за печене.

Слагам на дъното на тавата хартията и намазвам с малко масло. Подреждам рибките и от горната страна също ги намазвам с масло. Поръсвам с черен пипер и девесил и сред тях, може и върху тях, или под тях, поставям по два резена лимон на всяка.

Поръсвам със изсъхнал чесън или свеж, сплескан в преса, за чесън. Слагам листа челен девесил върху тях и обливам с малко бяло вино.

Можете да пандизите пергамента и да печете по този начин, а в случай че желаете да се запече рибката от горната страна, да го отворите по средата на печенето или просто да го оставите на дъното на тавата единствено.

Печете не повече от 20 мин. на 200-220 градуса и сервирате. Като гарнитура аз върша или пюре от картофи или задушени броколи, защото самият котлет е тежък заради нарасналото наличие на мазнини.

Леката гарнитура е най-хубавият вид за тази вкусна риба. Сервираме с чаша бяло вино.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР