Сякаш абсолютно всичко, свързано с новия филм на Денис Вилньов

...
Сякаш абсолютно всичко, свързано с новия филм на Денис Вилньов
Коментари Харесай

Чуйте изключителния саундтрак на Блейд Рънър 2049

Сякаш безусловно всичко, обвързвано с новия филм на Денис Вилньов – "Блейд Рънър 2049 ", е съвършено.

Критиката към този момент неведнъж го назова "шедьовър ", ръкопляскайки както на режисурата на Вилньов, по този начин и на невероятното образно влияние, реализирано от екипа на кино лентата.

Вероятно мнозина ще подминат един от най-важните детайли в новия "Блейд Рънър " – изключителната музика, която като че ли се прокрадва пъклено на моменти, прикрита като неподвижен звук, с цел да изскочи зад ъгъла като същинско страшилище от някое прилежащо измерение.

Всъщност Вилньов през цялото време е бил наясно какъв брой значим ще бъде саундтракът на кино лентата. Най-малкото тъй като в истинския филм на Ридли Скот музиката е дело на Вангелис, а качеството ѝ е в действителност необикновено – мнозина споделят, че с нея Вангелис е преобразил електронната музика като цяло.



Точно по тази причина в началото задачата е поверена на обичания композитор на Вилньов – исландецът Йохан Йохансон, дружно с който работиха и над "Първи контакт " и "Сикарио ".

В един миг обаче името на Йохансон тихомълком изчезна от екипа на кино лентата, а Вилньов разяснява:

"Искам да подчертая, че правенето на филм е като работа в лаборатория. Трябва да си артистичен, само че и доста деликатен, да планираш всяко свое деяние. Йохан е измежду най-любимите ми модерни композитори, само че за кино лентата имах потребност от нещо друго, от музика, близка до онази на Вагелис. Затова пътищата ни с Йохан се разделиха ".

Удивително или не, канадският режисьор е намерил тъкмо това, което е търсил в дуото Ханс Цимер-Бенджамин Уолфиш.

И двамата имат необикновен опит с писането на кино музика, само че тя рядко е била тъкмо такава. Без да имитират сляпо или да вършат нещата прекомерно скучни, Цимер и Уолфиш са създали необикновено продължение на музиката на Вангелис, допълвайки образната хубост на "Блейд Рънър 2049 " с галактически ембиънт, нойз и осемдесетарски синтезатори.

Удивително или не, музиката им работи съвършено даже и без фрагментите от кино лентата – изключително в случай че я слушате през нощта.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР