Свят Смайващите лъжи на Ана Сорокина Историята на Ана привлече

...
Свят Смайващите лъжи на Ана Сорокина Историята на Ана привлече
Коментари Харесай

Смайващите лъжи на Ана Сорокина

Свят Смайващите неистини на Ана Сорокина Историята на Ана притегли вниманието на международната общност  Николай Киров 12 май 2019, 20:49  Смайващите неистини на Ана Сорокина Източник: GettyImages
я се е представяла за богата наследничка на милиони. Използвала лъжата, с цел да си обезпечи място измежду елита на Манхатън. Сега 28-годишната Ана Сорокин ще би трябвало да се елементарни с лукса и да го размени със затворническата килия, написа "Дойче веле " (Deutsche Welle).

Малко преди произнасянето на присъдата против нея Ана Сорокин се обърна персонално към правосъдния състав: "Извинявам се за грешките, които направих ", съобщи тя.

Нейното закъсняло самопризнание обаче не ѝ оказа помощ изключително - Сорокин получи ефикасна присъда от 4 до 12 години. Съдийката Даян Кисел съобщи, че е смаяна от мащабите на измамата.

Според Върховния съд на щата Ню Йорк, 28-годишната немска гражданка е съумяла да си присвои 275 хиляди $ в брой. От тях към 200 хиляди $ Сорокин би трябвало да върне на излъганите, постанови още съдът. Отделно от това тя би трябвало да заплати и санкция в размер на 24 хиляди $.

Историята на Ана Сорокин притегли вниманието на международната общност. Под името Ана Делви през 2016 и 2017 година Сорокин е съумяла да се промъкне в елитното общество на Манхатън, представяйки се за фантастично богата наследничка.

Сорокин бързо си спечелила доверието на платежоспособни членове на клуба на "богатите и красивите ". Според обвиняването, посредством умели неистини и доста самонадеяно държание тя си издействала заеми от разнообразни банки за милиони долари, пътувала гратис с частни самолети и в продължение на месеци живяла в първокласни хотели в Манхатън, без да заплаща сметките си. Възложила даже на един прочут графичен дизайнер да създаде логото на нейната несъществуваща фондация "Ана Делви "

Веднъж Сорокин наела аероплан за присъединяване в годишна конференция на вложители в Бъркшайър Хатауей в Омаха - задачата била да се срещне с Уорън Бъфет. Друг път поканила своя другарка, фотографката на списание "Венити феър " Рейчъл Уилямс, в първокласния хотел "Ла Мамуния " в мароканския град Маракеш, където една нощувка коства 7 хиляди $.

В последна сметка Уилямс трябвало сама да заплати престоя си, а сумата 62 хиляди $ надхвърляла годишния приход на фотожурналистката. По време на процеса обвиняването съобщи, че в тази ситуация става дума за "добре премислена система, целяща да внуши на жертвите чувството за сигурност ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР