Свят Източноевропейците търпят много, но това вече е свинщина Неизплатени

...
Свят Източноевропейците търпят много, но това вече е свинщина Неизплатени
Коментари Харесай

"Източноевропейците търпят много, но това вече е свинщина"

Свят " Източноевропейците търпят доста, само че това към този момент е скотщина " Неизплатени заплати, мизерни условия, храна с изминал период на валидност: над 200 сезонни служащи от Румъния стачкуват край Бон против своя шеф. 19 май 2020, 16:50  Източник: iStock/Getty Images
езонни служащи от Румъния, заети на насажденията от аспержи и ягоди на земеделския производител "Ритер " в Борнхайм, покрай Бон, стачкуват от няколко дни против мизерните условия, в които са настанени, както и против ниските хонорари. Те настояват, че за един месец работа са получили едвам 200 или даже единствено 100 евро, пишат от "Дойче веле ".

Там работят българи и румънци, стотици са инфектирани с ковид

Да спиш до пречиствателна станция

Към компания "Ритер " все още са заети 240 румънци. Всички те са пристигнали от Румъния особено за реколтата. С изключение на 29-годишната Розалия Сотри. Тя живее в Германия от 11 години и приказва добре немски език. Работи в туристическия отрасъл, само че заради рецесията от ковид останала безработна. Затова решила тази година да работи на полето.

"Онзи ден хората, които получиха заплатите си, взеха едвам по 100 или най-вече 200 евро. За цялостен месец работа това е прекомерно малко ", споделя тя пред локалния вестник "Генерал Анцайгер ". И Сотри до момента е получила единствено три от обещаните 4 предплатени заплащания, които били прекомерно дребни.

Българи в месокомбинат с ковид в Германия

Не единствено заплащането обаче се оказва проблем. Румънците стачкуват и против изискванията, в които са настанени - те спят в контейнери, сложени директно до една пречиствателна станция и линия на влака. Оплакват се, че пространствата не се отопляват, както и че получават храна с изминал период на валидност.

Розалия Сотри споделя, че е трябвало със лични пари да закупи дребна електрическа печка, с цел да отоплява контейнера, в който е настанена дружно с още трима свои сътрудници - мъже и дами. "Генерал Анцайгер " разполага и с видеозапис, на който се виждат санитарни възли в извънредно положение. 29-годишната румънка споделя също, че на закуска получавали самун и салам с изминал период на валидност.

Защо на Летище София стопираха служащи да отлетят за Цюрих

От компания "Ритер " оповестяват, че служащите ще получат цялостните си заплати, откакто завърши реколтата. Румънците обаче се тормозят, че няма да видят парите си, както и че заради липса на финансови средства няма да съумеят да се завърнат в родината си.

"Представете си какво би трябвало да се е случило "

От месец март компания "Ритер " се намира в процедура по нестъстоятелност. Това обаче не извинява отношението ѝ към сезонните служащи от Румъния, разяснява "Генерал Анцайгер ", представено от "Дойче веле ".

Главният редактор Хелге Матисен написа следното:

"Сезонните служащи са търпеливи хора. От години те търпят мизерните условия на живот и труд, защото са подвластни от заплащането. Представете си какво би трябвало да се е случило, с цел да се вдигнат в този момент на митинг. Да не плащаш на тези хора заслужените от тях заплати и да не им предоставиш естествени условия на живот - това е просто скотщина. "

Блокираните на летище в Париж българи се прибраха

Според Хелге Матисен, източноевропейските сезонни служащи нямат никакво лоби, те не получават никаква поддръжка.

"Сякаш на нас ни е все едно какво се случва с тях пред очите ни. Сега корона-кризата разкрива злоупотреби, които съществуват от дълго време ", написа основният редактор на изданието.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: източноевропейци скотщина търпят .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Без карантина след отмора в Гърция и Сърбия  1 Какво значат Е-тата в етикетите на продуктите  1 Лекари няма да връщат пари на страната  1 Отпада и карантината за интернационалните водачи --> Пaрите ни  Без карантина след отмора в Гърция и Сърбия Без карантина след отмора в Гърция и Сърбия  Какво значат Е-тата в етикетите на продуктите Какво значат Е-тата в етикетите на продуктите  Лекари няма да връщат пари на страната Лекари няма да връщат пари на страната  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Пулмолог за ковид: Епидемията в България затихва <br>
Пулмолог за ковид: Епидемията в България затихва
 <br> От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия <br>
От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия
 <br> Семейство с две бебета: Биха ни с бухалки <br>
Семейство с две бебета: Биха ни с бухалки
 <br> Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта? <br>
Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта?
Последни  Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз  Снимката е илюстративна " Източноевропейците търпят доста, само че това към този момент е...  Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство  Ford Mustang Mach-E Електрическият Mustang Mach-E изненада и основателите си  Иззеха близо 500 хиляди контрабандни маски, шлемове и ръкавици Иззеха близо 500 хиляди контрабандни маски, шлемове и...  Скок на ковид в Чехия, над 100 новозаразени Скок на ковид в Чехия, над 100 новозаразени  Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията...  Пеевски подари 500 000 лева на Пеевски подари 500 000 лева на " Левски "  <p>От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия</p> От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и...  NOVA приканва: Да приветстваме българските учители на 24 май NOVA приканва: Да приветстваме българските учители на 24...  Откриха мъртви артист от Откриха мъртви артист от " Здрач " и приятелката му  Джъстин Бийбър и мнението му за секса преди брака Джъстин Бийбър и мнението му за секса преди брака  Пазителят на свещения лед с лечебни свойства Пазителят на свещения лед с лечебни свойства  Китай строи голяма военна база в Джибути Китай строи голяма военна база в Джибути  Национален митинг през днешния ден на автобусните превозвачи в туризма Национален митинг през днешния ден на автобусните превозвачи в...  Румен Радев Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се...  Д-р Маджаров: Никой няма да бъде заставен, тези пари да ги върне Д-р Маджаров: Никой няма да бъде заставен, тези пари да...  Иван Гешев Иван Гешев: Божков се пробва да дестабилизира страната  Ген. Мутафчийски Мутафчийски: За първи път имаме повече оздравели  Съдбовна среща и турбулентни събития бележат финала на Съдбовна среща и турбулентни събития бележат финала на... Всичко от през днешния ден Виц на деня Американец посещава Норвегия, с цел да прекара там лятото в планините. Стопанинът на фермата, в която е отседнал, му споделя: - Цветовете на норвежкия народен флаг… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  СЗО: Втора по-смъртоносна вълна от COVID-19 ще удари Европа  Проф. Близнашки: Румен Радев се трансформира в проблем за страната  " Дано времето да е изсъхнало и горещо, с цел да не му е удобно на вируса "  Пред банкрут ли е Турция? Пред банкрут ли е Турция?   Европейската комисия предизвести България за вносните храни Европейската комисия предизвести България за вносните храни Водещи вести  Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи  Румен Радев Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде  Нетинфо започва платформата Ох, на мама! за бъдещи и сегашни родители Нетинфо започва платформата Ох, на мама! за бъдещи и сегашни родители  <p>Обявиха по кое време отварят детските градини и ясли&nbsp;</p> Отварят детските градини и ясли след 22 май  Скок на ковид в Чехия, над 100 новозаразени Скок на ковид в Чехия, над 100 новозаразени  Откриха мъртви артист от Откриха мъртви артист от " Здрач " и приятелката му  Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство  Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз  Иззеха близо 500 хиляди контрабандни маски, шлемове и ръкавици Иззеха близо 500 хиляди контрабандни маски, шлемове и ръкавици  Ген. Мутафчийски Мутафчийски: За първи път имаме повече оздравели, в сравнение с заразени
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР