Своевременното изграждане на система за спешна медицинска помощ по въздуха

...
Своевременното изграждане на система за спешна медицинска помощ по въздуха
Коментари Харесай

Своевременното изграждане на система за спешна медицинска помощ по въздуха беше обсъдено на работна среща в президентската институция

Своевременното създаване на система за незабавна здравна помощ по въздуха (HEMS) беше разисквано на работна среща в президентската институция.

В срещата участваха министърът на превоза и известията Николай Събев, заместник-министър Владимир Върбанов, генералният шеф на Държавния авиационен оператор генерал-майор Златко Златев и Иван Господинов, шеф на дирекция „ Международни планове и стратегии “ в Министерство на здравеопазването. Проектът за основаването на HEMS беше направен от президентската институция и включен в Националния проект за възобновяване и резистентност на България.

Системата за незабавна здравна помощ по въздуха ще бъде обвързвана с плана на Министерството на здравеопазването за създаване на 10 високотехнологични мозъчно-съдови диагностични центрове в разнообразни райони на страната, тъй че да обгръщат цялото население. Това дава опция за оказване на своевременна лекарска помощ на потърпевши в границите на така наречен златен час.

Държавният глава оцени високо подхванатите дейности от министър Събев и ангажираните с реализацията на плана институции за образование и подготовка на екипите, тъй че системата за здравна помощ по въздуха да проработи незабавно след приемането на техниката.

Обща бе позицията за привличане на допустимо най-широка експертиза в основания координационен щаб за създаване на системата. Обсъдена бе и вероятността системата за незабавна помощ по въздуха да бъде интегрирана в границите на към този момент съществуващата инфраструктура във връзка с локация, навигация, осведомително и информационно обезпечаване, което да усъвършенства средствата по нейната употреба и поддържане.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР